25.1 C
Thessaloniki
26.7 C
Athens

Καλωσορίσατε στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης εισέρχεται δυναμικά στη νέα ψηφιακή εποχή!

Συντονισμένος με τις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, έχοντας ως προτεραιότητα την καλύτερη και αμεσότερη επικοινωνία με τους δημότες, καθώς και την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου, προχώρησε στην υλοποίηση ενός νέου καινοτόμου Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στην αναβάθμιση του υφιστάμενου διαδικτυακού Portal του Δήμου, που θα λειτουργεί στη διεύθυνση http://www.ampelokipi-menemeni.gr/.

Το σημαντικό αυτό έργο, με τίτλο: «Διαλειτουργικότητα Πληροφοριακών Συστημάτων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Χωρικά Ενεργοποιημένοι Μηχανισμοί Εύρεσης/Διάθεσης Δεδομένων», υλοποιείται από τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας ΑΞ02 «Βελτίωση της πρόσβασης, της χρήσης και της ποιότητας των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών», του Ε.Π. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014-2020, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ. Η επιτυχής υλοποίηση και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί ένα ορόσημο για την ψηφιακή στρατηγική του Δήμου και για την ψηφιακή του μετάβαση, καταδεικνύοντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός προς όφελος των δημοτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά του νέου διαδικτυακού Portal του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι:

● Κέντρο υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για απομακρυσμένη ψηφιακή διεκπεραίωση αιτημάτων και επικοινωνία με τον Δήμο.
● Πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης για υποβολή ιδεών ή σχολίων και προτάσεων προς τον Δήμο.
● Πλατφόρμα προβολής έργων και δράσεων σε χάρτη, όπου ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να δει real time την εκτέλεση των τεχνικών έργων και δράσεων του Δήμου, οικονομικά στοιχεία και να δημοσιεύσει την άποψή του.
● Έξυπνος Ψηφιακός Βοηθός, για άμεση ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών, εύκολα και απλά μέσω του facebook messenger.
● Παροχή πληροφοριών για τον Δήμο, την πόλη, την ιστορία του, τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, τις δραστηριότητες σε ελληνικά και αγγλικά.
● Παροχή πληροφοριών για τις υπηρεσίες και διαδικασίες του Δήμου, καθώς και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας.
● Παροχή πληροφοριών για τις υπηρεσίες προς τους Δημότες, καθώς και γενικών πληροφοριών για τους επισκέπτες.
● Ροή νέων για δελτία τύπου, ανακοινώσεις, συνεδριάσεις και προκηρύξεις.
● Ημερολόγιο εκδηλώσεων ώστε να συγκεντρώνονται όλες οι δραστηριότητες σε ένα σημείο.
● Σύγχρονο περιβάλλον ειδικά υλοποιημένο για άτομα με αναπηρία και παράλληλα
● Εφαρμογή στο κινητό για άμεση πρόσβαση σε κάθε λειτουργία και υπηρεσία του Δήμου.

Με τη νέα διαδικτυακή πύλη, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δεν αναβαθμίζει μόνο την ψηφιακή του παρουσία, αλλά αναδεικνύει την πόλη του, αφού ο κάθε πολίτης και επισκέπτης της πόλης θα μπορεί να έρχεται εύκολα και γρήγορα σε επικοινωνία με τον Δήμο, να αντλεί πληροφοριακό υλικό για σημεία ενδιαφέροντος, υπηρεσίες, καταστήματα, αξιοθέατα κ.α. και δίνει λύσεις πρακτικές για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, δημιουργώντας περαιτέρω προοπτικές για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη και ενισχύει την κοινωνική συνοχή σε μία απαιτητική περίοδο για την χώρα. Ανάδοχος αυτού του πολυεπίπεδου έργου είναι η Ελληνική εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy (www.crowdpolicy.com).

Μήνυμα Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Αγαπητοί μου Συμπολίτες, αγαπητοί επισκέπτες της Πόλης μας,

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έχοντας αντιληφθεί τις προκλήσεις που δημιουργεί η νέα ψηφιακή εποχή, τις ψηφιακές απαιτήσεις που πολλαπλασιάστηκαν με την πανδημία, αλλά και την ανάγκη για καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, σχεδίασε τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου, με γνώμονα τόσο τη βελτίωση της καθημερινότητας, όσο και τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του Δήμου μας.

Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, που ανοίγει ένα συνεχή δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας, αποτελεί το κύριο μέσο έγκυρης και έγκαιρης επικοινωνίας με τους δημότες και επισκέπτες μας και αναδεικνύει όλη την ιστορία, τον πολιτισμό, τη μοναδικότητα, αλλά και όλες τις ενημερώσεις για τα δρώμενα του τόπου μας.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έρχεται ακόμη πιο κοντά στους δημότες του, υλοποιώντας την στρατηγική του για την ψηφιακή μετάβαση της πόλης μας στη νέα εποχή, χρησιμοποιώντας καινοτόμες υπηρεσίες. Τα νέα ψηφιακά εργαλεία δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες/δημότες να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, να παρακολουθούν το δημοτικό έργο και να ενημερώνονται καθημερινά εύκολα και γρήγορα για τα νέα της πόλης μας.

Με την πεποίθηση ότι η νέα ιστοσελίδα μας θα γίνει ο νέος διαδικτυακός τόπος συνάντησης όλων μας και η νέα καθημερινή σας συνήθεια, που θα ενδυναμώσει την επικοινωνία μας και θα ωφελήσει το μέλλον του τόπου μας, σας καλωσορίζω, για άλλη μία φορά, στο νέο portal του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Λάζαρος Κυρίζογλου

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
25 ° C
26.6 °
23.5 °
78 %
1.3kmh
0 %
Πα
25 °
Σα
33 °
Κυ
31 °
Δε
32 °
Τρ
28 °