{ Τελευταία νέα }

Κάλυμνος: Συνελήφθη παπάς που ζητούσε από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες


Κατηγορίες: Κοινωνία

Κάλυμνος: Συνελήφθη παπάς που ζητούσε από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκεςΣυνελήφθη παπάς που ζητούσε από τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες

Ιερέας, ο οποίος καλούσε τους πιστούς – μέσω του προφίλ του στο Facebook- να μην φορέσουν μάσκα -όπως προβλέπουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού– ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, συνελήφθη στην Κάλυμνο. Ο 50χρονος παπάς προσήχθη, ύστερα από καταγγελία πολίτη που είδε την ανάρτηση.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ιερέας βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Οκτωβρίου 2020. 
Η ανάρτηση του ιερέα:
 
«Κανείς να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγίας μας!!! Δεν πρέπει να στεναχωρήσουμε την Κυρία Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας. Θέλε να δει την πίστη μας!!! Θέλει να μας ασπαστεί. Θέλει να μας ευλογήσει. Σε αγαπάμε Παναγία μου και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά!!! Δεν θα φορέσει κανείς μάσκα!!!».
 
 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ