Καμαρινός: Να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που ταλανίζει τον δήμο Ελευθερίου Κορδελιού

Καμαρινός: Να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που ταλανίζει τον δήμο Ελευθερίου Κορδελιού

«Ο δήμος μας δεν χρειάζεται άλλους πειραματισμούς, δεν χρειάζεται ίαση και κομματικές αγκυλώσεις αλλά διεκδίκηση, όραμα και λύσεις», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Ιωάννης Καμαρινός σε συνέντευξη του στον FM 100 και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.
Ερωτηθείς για τα οικονομικά του δήμου ο κ. Καμαρινός είπε μεταξύ άλλων: «Ο νυν δήμαρχος επενδύει στον μύθο ότι ο δήμος έχει πλεόνασμα 9 εκατ. ευρώ. Όταν πέρασε ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο ρώτησα τη διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, εάν πάμε τώρα στην τράπεζα μπορούμε να πάρουμε 9 εκατ. ευρώ; Μου απάντησε “όχι”». Και πρόσθεσε: «Μάλιστα, πριν από είκοσι μέρες η διοίκηση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα τη δυνατότητα να πάρει ο δήμος προκαταβολή- ΚΑΠ- από το υπουργείο Εσωτερικών. Η διοίκηση του δήμου φάσκει και αντιφάσκει».
Ο κ. Καμαρινός αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) που ταλανίζει τον δήμο Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου εδώ και δέκα χρόνια.
«Η νυν διοίκηση δεν έκανε απολύτως τίποτα, άφησε το θέμα στις καλένδες» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος.
«Θα πρέπει να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα στην κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού -και ειδικά στον πεζόδρομο όπου το πρόβλημα με τις χρήσεις γης είχε ως αποτέλεσμα να ερημώσει ο πεζόδρομος, ένας τόπος που έσφυζε από ζωή. Εάν το θέμα δεν διευθετηθεί, δεν μπορούν να ανοίξουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος», τόνισε.
Τέλος, αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό πρόβλημα επεσήμανε πως η κατάσταση στην κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού θα μπορούσε να βελτιωθεί εάν λειτουργήσει το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας το οποίο είναι κλειστό. Στον Εύοσμο, θα έδινε μια “ανάσα” η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο οικόπεδο Παπανικολάου  -για το οποίο υπάρχει και σχετική μελέτη του ΑΠΘ.
 
 
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως