Καμμένος: εξετάζουμε αν θα κάνουμε ...γήπεδα paintball τα παλιά στρατόπεδα

Καμμένος: εξετάζουμε αν θα κάνουμε ...γήπεδα paintball τα παλιά στρατόπεδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Δημοκρατική της Ρόδου» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε σε ακόμη μια επένδυση που προγραμματίζει στην περιοχή των «Οχυρών» στην Πέρδικα της Αίγινας. Εκεί, όπως εξήγησε, προγραμματίζεται η αξιοποίηση έκτασης, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, που σκοπεύει να την αξιοποιήσει μετατρέποντας την σε θεματικό πάρκο.
 
Ωστόσο, την ίδια ώρα αποκάλυψε ότι εξετάζεται η μίσθωση παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση τους ακόμη και με την λειτουργία γηπέδων paintball.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το υπουργείο Άμυνας, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να υπάρξει ανάπτυξη και έσοδα στη χώρα και προς αυτή την κατεύθυνση, είναι οι οδηγίες που έχω δώσει στους επιτελείς μας».
 
Τον περασμένο μήνα ο κ. Καμμένος είχε πει πως έχει στα χέρια του προσφορές που θα φέρουν «τεράστιες επενδύσεις» στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι μόνο για τη νήσο Φλέβες, όπου συνήθως ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, υπάρχουν δύο δελεαστικές προτάσεις και μία από αυτές αφορά -σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμμένο- στη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων θέσεων με επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ».
 
Τώρα, μιλώντας στην «Δημοκρατική» ο υπουργός είπε ότι σχεδιάζει να παραχωρήσει σε ξένους επενδυτές, με διαδικασίες fast track, το νησί Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη και τη βάση στον Τούρλο της Αίγινας.
 
Για τις Φλέβες, ο υπουργός, επεσήμανε ότι θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την μίσθωσή του για την ενίσχυση του ταμείου του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλη πρόταση υφίσταται, όπως είπε, από επενδυτές του Ισραήλ για τη δημιουργία κέντρου έρευνας και τεχνολογίας, που προτείνεται να λειτουργήσει στην περιοχή Τούρλος στην Αίγινα.
 
Όμως, ανάλογη επένδυση αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως επεσήμανε ο υπουργός Άμυνας, εξετάζεται και στο παλιό αεροδρόμιο των Χανίων, σε συνεργασία με ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία γηπέδου Γκόλφ. Εξετάζεται εξάλλου η δημιουργία ενός στρατιωτικού ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αμυνας.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως