Site icon Cityportal.gr

Καμπότζη: Η συγκλονιστική ιστορία ενός 12χρονου κοριτσιού θύμα sex trafficking

Καμπότζη: Η συγκλονιστική ιστορία ενός 12χρονου κοριτσιού θύμα sex trafficking
Μία πενταετία έχει περάσει από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του CNN, το οποίο είχε ασχοληθεί με την παιδική πορνεία και την εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών στους δρόμους της Καμπότζη. Τι έχει αλλάξει από τότε που η 14χρονη Κ. μιλούσε για την δική της οδυνηρή περιπέτεια? Δυστυχώς όχι και πολλά. Η Καμπότζη συνεχίζει να κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στις πόλεις και χώρες του κόσμου, όπου ανθεί το εμπόριο λευκής σαρκός.
 
Ποια ήταν όμως η ιστορία της Κ., ενός από τα 8 κορίτσια που είχαν το θάρρος να μιλήσουν μπροστά στις κάμερες των δημοσιογράφων?
 
Όταν η Κ. ήταν 12 ετών η μητέρα της, της ζήτησε να πιάσει δουλειά λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης της οικογένειας. Η Κ. δεν ρώτησε τι δουλειά θα ήταν αυτή κι έτσι την επομένη μέρα βρέθηκε με ένα «πιστοποιητικό παρθενίας» από τοπικό γιατρό στα χέρια της. Το ίδιο βράδυ, το κοριτσάκι οδηγήθηκε σε ένα ξενοδοχείο όπου βιάστηκε επανειλημμένα από έναν 50χρονο άντρα. Η μητέρα της πληρώθηκε 1500 δολάρια, εκ των οποίων τα 500 πήρε μία «μαντάμ» που είχε βρει τον πελάτη. Με τα χρήματα αυτά, η οικογένεια πλήρωσε τα χρέη της.
Για το επόμενο διάστημα η Κ. δούλεψε υπό τις οδηγίες της μητέρας της σε μπορντέλα της Καμπότζης. Όταν έμαθε, πως θα γινόταν και πάλι αντικείμενο πώλησης, η Κ. το έσκασε από το σπίτι.
 
Δύο χρόνια αργότερα, το 14χρονο κορίτσι συναντήθηκε με την βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Μίρα Σορβίνο στο Svay Pak του Phnom Penh, έναν κόμβο όπου ανθεί η σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων παιδιών. Η Σορβίνο ως πρέσβειρα οργάνωσης που ασχολείται με την καταπολέμηση του  συμμετείχε σε ένα ντοκιμαντέρ του CNN με τον τίτλο « Every day in Cambodia: A CNN Freedom Project Documentary».
 
Η ιστορία της Κ. και άλλων 8 κοριτσιών θύματα των σεξουαλικών ορέξεων αχαρακτήριστων ατόμων, θύματα της φτώχειας και των ίδιων των οικογενειών τους παρουσιάστηκαν στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του CNN το 2015. Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει το φαινόμενο της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανήλικων κοριτσιών στην Καμπότζη, το οποίο δυστυχώς θεωρείται για την περιοχή ένα συνηθισμένο φαινόμενο.
 
Exit mobile version