{ Υγεία }

Καπραβέλος: Η Θεσσαλονίκη 1η σε θανάτους στην Ευρώπη στις 25/11

Τι υποστήριξε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη

 

Κατηγορίες: Covid-19

Καπραβέλος: Η Θεσσαλονίκη 1η σε θανάτους στην Ευρώπη στις 25/11Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Καπραβέλος τόνισε ότι δεν γίνεται να αρθεί το lockdown με την κατάσταση που επικρατεί.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε.», είπε.
Ο κ. Καπραβέλος σημείωσε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του.»
«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα.», σημείωσε ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου. 
«Την πατήσαμε. Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, επεσήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας.»

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ