Πυροσβεστικό Σώμα

Καρατόμηση του αρχηγού της Πυροσβεστικής- Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Εκτός του Πυροσβεστικού Σώματος, τέθηκε ο μέχρι σήμερα αρχηγός του, Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος αποστρατεύτηκε μετά τις κρίσεις που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε νωρίτερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος είχε δεχτεί έντονη κριτική για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού σε Εύβοια και Αττική, ενώ παράλληλα εναντίον του εκκρεμεί δίωξη για την τραγωδία στο Μάτι, καθώς εκείνη την περίοδο ήταν διοικητής της ΕΜΑΚ.

Μάλιστα, καταπέλτης εναντίον του ήταν ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση, ο οποίος στο πόρισμά του αναφερόμενος στον κ. Κολοκούρη σημείωνε: «Αν και του δόθηκε σχετικά εντολή περί ώρα 17.00 δεν πήγε ποτέ στο Νταού Πεντέλης. Αντίθετα παρέμεινε με όλες τις δυνάμεις του στην παραλία της Κινέτας, όπου δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές, αφού η εκκένωση στην περιοχή είχε ήδη ολοκληρωθεί. Με το να μείνει στην Κινέτα, ο Κολοκούρης κατέστησε ανενεργό τόσο το έμψυχο υλικό όσο και το διασωστικό εξοπλισμό της ΕΜΑΚ».
​​
Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος συνέχισε να αναβαθμίζεται. Συγκεκριμένα από αντιπύραρχος το 2018 πήρε δύο βαθμούς και έγινε αντιστράτηγος και εν συνεχεία αρχηγός του Π.Σ. το Φεβρουάριο του 2020.

Νέος αρχηγός στη θέση του τοποθετήθηκε ο αντιστρατήγος του Π.Σ. Αλέξιος Ράπανος.

Ποιός είναι ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο μέχρι σήμερα Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, αξιωματικός με μακρά εμπειρία σε επιτελικές, κυρίως, θέσεις και γνώστης των διοικητικών και του προσωπικού του Σώματος, είναι ο νέος αρχηγός, μετά την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, όπως αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε σήμερα.

Στον αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ. Ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος του Χρήστου γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1998 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης ενώ το 2020 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη Επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και δια μνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως