Αποκριατικη μασκα σερπαντίνες και κομφετι

Καρναβάλι Σοχός, Ασκός, Άσσηρος, Ζαγκλιβέρι | Καθαρά Δευτέρα

Σοχός, Ασκός, Άσσηρος, Ζαγκλιβέρι πρωταγωνιστούν σε ένα αυθεντικό καρναβαλικό γλέντι που προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς σε κατοίκους και επισκέπτες.

Καθαρά Δευτέρα 2023

 • Σοχός
  11.30 – 13.00 : Κεντρική πλατεία – παραδοσιακοί χοροί
  13.00 – 14.30 Φασολάδα και Σαρακοστιανά εδέσματα.
  «Προσταβανι» Το έθιμο της συγχώρεσης. Οι νεότεροι επισκέπτονται τους μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς καθώς και πνευματικούς συγγενείς προσφέροντας πορτοκάλια. Με ένα πορτοκάλι και φιλώντας το χέρι τους, ζητούν συγχώρεση
  14:30 : Γενική παρουσίαση
  Πεζοπόρα και άλλα Τμήματα κατοίκων, φορέων και Συλλόγων του Σοχού, μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και των καλεσμένων Πολιτιστικών Συλλόγων. Δρώμενο από τα τμήματα μοντέρνου και LATIN χορού. Έθιμο παραδοσιακού γάμου Σοχού.
  15:30 : ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΩΝ – ΜΕΡΙΟΥ ΣΟΧΟΥ:
  – Μικροί Κουδουνοφόροι
  – Μεγάλοι Κουδουνοφόροι
 • Ασκός
  Το καρναβάλι του Ασκού επιστρέφει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προσφέροντας κέφι και ξεφάντωμα για μικρούς και μεγάλους και Φασολάδα και Σαρακοστιανά Εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα
 • Άσσηρος
  Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο Λαγκαδά κλείνουν την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στην Άσσηρο, όπου η καρναβαλικές εκδηλώσεις επιστρέφουν μετά από αρκετό καιρό. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ασσήρου θα ξεκινήσουν από τις 11.00 με την παρέλαση των καρναβαλιστών, ενώ θα ακολουθήσει αποκριάτικο γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα.
 • Ζαγκλιβέρι
  Την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγκλιβερίου διοργανώνει στις 11.00 γλέντι για τα Κούλουμα στην πλατεία του χωριού, με Bubble Show για τους μικρούς μας φίλους και την παραδοσιακή φασολάδα συνοδευόμενη από λαγάνα και χαλβά.

ΟΛΕΣ οι Εκδηλώσεις Καθαρά Δευτέρα 2023 στη Θεσσαλονίκη


Φωτογραφία Pixabay

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως