{ Τελευταία νέα }

Καρπούζης: Μη κερδοσκοπικά σωματεία σε δημόσια σχολεία


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Καρπούζης: Μη κερδοσκοπικά σωματεία σε δημόσια σχολεία

Με δεδομένο ότι ένα voucher επιφέρει έσοδα στον δήμο 1.330 ευρώ το παιδί θα μπορούσαν τα έσοδα να διατεθούν για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού αντί να δίνεται σε μη κερδοσκοπικά σωματεία.

Την Τετάρτη στις 10/6 το απόγευμα στις 19:00 παρευρέθηκαν οι σύμβουλοι από την μεριά της αντιπολίτευσης Καρπούζης Κωνσταντίνος, Μαρία Γκουραμάνη, Γεωργία Βουλγαρίδου, Άρτεμις Αγαθοκλέους, Θεμιστοκλής Καρπούζης, Αργύρης Κουκουρίκος στην Γενική συνέλευση του συλλόγου γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας, με θέμα τη χρήση του σχολείου ως ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Η απόφαση που πάρθηκε στη συνέλευση ήταν να γίνει ηλεκτρονικό ψήφισμα κατά της λειτουργίας ΚΔΑΠ και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον δήμαρχο.

Οι αποφάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και του ηλεκτρονικού ψηφίσματος ανακοινώθηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική σύμβουλο Γεωργία Βουλγαρίδου. Το συγκεκριμένο θέμα, όμως, απασχολεί ακόμη τους γονείς αφού δεν βρέθηκε κάποια λύση. Έτσι, οι δημοτικές παρατάξεις Δημιουργική Αλλαγή και Δύναμη Αλλαγής είναι υποχρέωση μας να ενημερώσουμε τους δημότες μας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Τα vouchers λοιπόν του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής»  δόθηκαν πέρυσι σε 155.000 παιδιά. Φέτος, Ιούλιο μήνα, δεν έχει ακόμη προκηρυχτεί το πρόγραμμα των vouchers που έπρεπε να έχει ανοίξει από αρχές Ιουνίου. 

Αντ' αυτού Δήμοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως τον Πειραιά, το Μαρούσι τον Άλιμο,  αναθέτουν απευθείας σε ένα, το ίδιο πάντα, μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία «Έχω τη Δύναμη» να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ΚΔΑΠ για λογαριασμό τους. Εκχωρούν στο σωματείο σχολικές αίθουσες με κάποιο μίσθωμα φυσικά. Το ίδιο έγινε στο λύκειο του Φιλύρου και τώρα πάει να γίνει στο 3ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας (η ανάθεση δεν έχει γίνει ακόμη).

Για να βρούμε, μάλιστα, επιπλέον πληροφορίες για το «Έχω Δύναμη»  ψάξαμε στο διαδίκτυο. Μόνο μια σελίδα facebook υπάρχει που αρέσει σε 50 άτομα και η πληροφόρηση για το τι κάνει το σωματείο καλύπτει τέσσερις γραμμές. Τι ακριβώς σωματείο είναι το συγκεκριμένο; Γιατί δεν έχει κάποια επίσημη ιστοσελίδα; Γιατί χρησιμοποιούνται τα σχολεία μας;

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη αντιμετωπίζει πρόβλημα σχολικής στέγης στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο και εμείς δίνουμε τις ελάχιστες σχολικές αίθουσες μας σε σωματεία;
Με δεδομένο ότι ένα voucher  επιφέρει έσοδα στον δήμο 1.330 ευρώ το παιδί θα μπορούσαν τα έσοδα να διατεθούν για την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού αντί να δίνεται σε μη κερδοσκοπικά σωματεία.

Καρπούζης Κωνσταντίνος
Επικεφαλής Δημιουργικής Αλλαγής

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ