Site icon Cityportal.gr

Καταγγελία στο Αίγιο: Ξήλωσαν ράμπα αναπήρων από παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες

Ράμπα Αναπήρων για την παραλία

Η έλλειψη παιδείας και σεβασμού στα άτομα με αναπηρία έρχεται για ακόμα μία φορά στην επικαιρότητα μετά από στο απαράδεκτο σκηνικό με τον πρόεδρο της παραολυμπιακής επιτροπής.

Ειδικότερα, σε καταγγελία προέβη ο διευθυντής της Tobea, Ιγνάτιος Φωτίου. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι στην παραλία Άκολη του Αιγίου κάποιοι για να βάλουν ξαπλώστρες, επέλεξαν να βγάλουν την ειδική ράμπα που υπήρχε εκεί για να έχουν πρόσβαση ΑμεΑ.

Η καταγγελία έγινε μέσα από το Facebook και μάλιστα υπάρχει και το σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνεται η απεγκατάσταση του SEATRAC, της ειδικής ράμπας που υπήρχε για να μεταφέρει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες στην παραλία.

« Το SEATRAC βγαίνει και στην θέση του μπαίνουν ξαπλώστρες. Δε θα το πίστευα πότε, μετά από 10 χρόνια, μετά από 180.000 χρήσεις, μετά από τόσο αγώνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απομονώσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες. Φοβούνται μην χαλάσει η βολή τους. Σήμερα στην παραλία Άκολη στο Αίγιο έγινε επώνυμη καταγγελία για να σταματήσει η εγκατάσταση του SEATRAC. Προφανώς δεν είναι όλοι επιθυμητοί στην παραλία εμπρός από το σπίτι του «γείτονα» και τα ΑμεΑ εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του «γείτονα» στη θάλασσα. 10 χρόνια το SEATRAC σε αυτή την παραλία έχει αλλάξει τη ζωή ανθρώπων, νόμιζα ότι η κοινωνία μας έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, τελικά είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο περίμενα, αλλά θα τα καταφέρουμε. Λίγες ξαπλώστρες μπορεί να βγουν από τις παραλίες, η πρόσβαση για όλους δε θα ξανά βγει από τις παραλίες!» έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thebest.gr σχετικά με την παρεμπόδιση τοποθέτησης του συστήματος seatrac, η κίνηση προήλθε μετά από καταγγελία ιδιώτη και έλεγχο του Λιμενικού ο οποίος ακολούθησε την καταγγελία.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες του thebest.gr από έναν ιδιώτη παρακείμενου σπιτιού ο οποίος έχει προχωρήσει σε ενστάσεις επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν θέλει να βλέπει μπροστά του τη ράμπα για τους αναπήρους και τους ίδιους τους αναπήρους! Οι ενστάσεις οδήγησαν σήμερα στο να ζητήσει την παρέμβαση του Λιμενικού προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης της μπάρας.

«Είναι αδιανόητο» λέει στο thebest.gr ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος. «Εκφράζω την αγανάκτησή μου διότι οι Αρχές έδειξαν υπέρμετρη ευαισθησία σε σχέση με τους αναπήρους, διασύροντας την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι τώρα δεν επενέβη ποτέ καμία Αρχή και είναι απορίας άξιο πώς ενώ δεν φαίνεται να είναι όλα με το γράμμα του νόμου, τρέχουν να στραφούν κατά της δυνατότητας πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην παραλία και κατά ενός προγράμματος που υλοποιείται ανά τη χώρα και έχει στόχο να δώσει πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Είναι ντροπή» καταλήγει ο κ. Καλογερόπουλος.

 

Exit mobile version