{ Τελευταία νέα }

Καταγγελίες ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στη Λέσβο

 

Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Καταγγελίες ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στη ΛέσβοΚαταγγελίες ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στη Λέσβο

Διαδηλωτές στη Λέσβο καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σφαίρες από τις αστυνομικές δυνάμεις. Εκτός κάθε ελέγχου είναι η κατάσταση σε Λέσβο και Χίο, όπου σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων.
Στη Λέσβο, συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega», οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, με τους διαδηλωτές να απαντούν με πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Από τα επεισόδια μάλιστα, έχουν ξεσπάσει διάφορες εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Καράβα, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η κλειστή δομή.
Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ, ενώ βίντεο στα social media απεικονίζει διαδηλωτές να φέρουν τραύματα από σφαίρες αστυνομικών.
Οι περιοχές επίταξης
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ένταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει περιοχές για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.
 
Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.
Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.
Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 
Νέες δομές θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο - Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:
Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.
Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ