Καταιγίδα έπληξε την δυτική Θεσσαλονίκη

Καταιγίδα έπληξε την δυτική Θεσσαλονίκη

Πέτρες, ξύλα, φερτά υλικά, βουλωμένα φρεάτια και μεταλλικά καπάκια φρεατίων που «εκτινάχτηκαν» σε απόσταση συνέθεταν την εικόνα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και ιδιαίτερα της Δ.Ε. Συκεών, κατά την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ σε αρκετά σημεία εγκυμονούσε ο κίνδυνος για τους εποχούμενους.

Η εικόνα αυτή από τις απογευματινές ώρες αποτελεί παρελθόν, αφού τα συνεργεία του δήμου, μετά από μαραθώνιες παρεμβάσεις, αποκατέστησαν πλήρως την ομαλή λειτουργία του δήμου παραδίδοντας τους δρόμους καθαρούς.

Ο συντονισμένος αγώνας των ειδικών πολυμελών συνεργείων ξεκίνησε σταδιακά με την εμφάνιση της καταιγίδας, καθώς ο δημοτικός μηχανισμός βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή μετά τη σχετική ειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
 
Εντονότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στις οδούς Ελπίδος, Μεσολογγίου, Ρήγα Φεραίου, Ελ.Βενιζέλου και στην περιοχή Κρυονερίου, όπου σε αρκετά σημεία ήταν απροσπέλαστες εξαιτίας των φερτών υλικών που «μετακινήθηκαν» από τα υψηλότερα σημεία, ενώ μεταλλικό καπάκι φρεατίου εντοπίστηκε σε απόσταση μέτρων από το φρεάτιο που ήταν βουλωμένο.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες, υπό το συντονισμό του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, οι αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων, Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού-Μικροέργων και Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τους αντιδημάρχους Ντ.Ζωγόγιαννη, Αλ.Σιμητόπουλο και Τ.Τσακιρίδη, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στους δρόμους του δήμου που αντιμετώπιζαν τα εντονότερα προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως στους οδικούς άξονες της Δ.Ε. Συκεών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ασφάλειας στην κίνηση των οχημάτων, με κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας να είναι παρόντα σε επικίνδυνα σημεία και να διευκολύνουν την κυκλοφορία. «Για μια ακόμη φορά αποδείξαμε ότι ο δήμος μας διαθέτει ετοιμότητα και μηχανισμούς για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων και προβλημάτων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η καταιγίδα βρήκε τις υπηρεσίες και τα συνεργεία μας σε πλήρη επιφυλακή κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπούν δυσάρεστα γεγονότα στους δρόμους του δήμου, κάτι για το οποίο θα πρέπει να συγχαρούμε τους πάντες που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις στεκόμαστε με αίσθημα ευθύνης, χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος, στάση που οφείλουν να επιδείξουν όλες οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημοσίου που εμπλέκονται σε θέματα ασφάλειας και ομαλής λειτουργίας των πόλεων».

Οι εργασίες αποκατάστασης της εικόνας και της λειτουργίας των οδών που επλήγησαν περισσότερο ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ώρες, με τα συνεργεία να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και να καθαρίζουν τα οδοστρώματα. Αύριο, με το πρώτο φως της ημέρας, έχει προγραμματιστεί νέος έλεγχος και ρύθμιση και των τελευταίων λεπτομερειών, ενώ αναμένεται να ασκηθεί παρέμβαση στην ΕΥΑΘ για τον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων τα οποία ήταν βουλωμένα και τέθηκαν εκτός λειτουργίας από την πρώτη στιγμή της καταιγίδας.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως