Κατάληψη στα Διαδικτυακά Μαθήματα

Κατάληψη στα Διαδικτυακά Μαθήματα

Περίπου 700 σχολεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά και αυτήν την εβδομάδα λόγω καταλήψεων

Περίπου 700 σχολεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά και αυτήν την εβδομάδα λόγω καταλήψεων. Και ενώ τα σχολεία της χώρας κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ούτε η «πανδημία» των καταλήψεων μπορεί να επηρεάσει τη διαδικτυακή εκπαίδευση η οποία αυτό το χρονικό διάστημα προσφέρει ένα αδιαμφισβήτητο αβαντάζ σε όποιον ενδιαφέρεται να μη διακόψει την πρόοδό του.

Σύμφωνα με το Διευθυντή σπουδών του διαδικτυακού Φροντιστηρίου Έτσι Μαθαίνω, κ. Κώστα Κοτελίδα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία εμφανής στροφή στη διαδικτυακή εκπαίδευση, καθώς τα τμήματα του Έτσι Μαθαίνω φέτος δεν έχουν κατακλειστεί μόνο από ανθρώπους που έχουν κάνει την έρευνά τους και έχουν καταλήξει στα σημαντικά πλεονεκτήματα της διαδικτυακής εκπαίδευσης.«Φέτος έχουμε καλωσορίσει στις διαδικτυακές μας αίθουσες και μαθητές που υπό κανονικές συνθήκες δε θα τολμούσαν την αλλαγή στην online εκπαίδευση, αλλά ήθελαν να είναι βέβαιοι πως η φετινή τους πρόοδος δεν θα είναι έρμαιο διακοπών και αβεβαιοτήτων,» τονίζει ο κ. Κοτελίδας.

Αναρωτιόμαστε αν αυτή η αλλαγή είναι κάτι το εύκολο για τους μαθητές και ο κ.Κοτελίδας, χημικός στην ειδικότητα, μας διαβεβαιώνει πως είναι πολύ πιο εύκολο από αυτό που φανταζόμαστε αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

«Αν η μοναδική επαφή του παιδιού με το online μάθημα είναι αυτό ενός μαθήματος που είναι ουσιαστικά τηλεφωνικό, μέσω skype ή εξαιρετικά βαρετό ενδεχομένως αν ο καθηγητής κάνει διάλεξη αντί για μάθημα, σαφέστατα θα είναι μία αρνητική εμπειρία και μία δύσκολη αλλαγή χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στο Έτσι Μαθαίνω, όμως, έχουμε εμπειρία και τεχνογνωσία χρόνων στη διαδικτυακή εκπαίδευση, άρτια εκπαιδευμένους καθηγητές και ένα σύστημα στήριξης που εντάσσει πολύ γρήγορα κάθε μαθητή οποιασδήποτε «ταχύτητας» και του δίνει τη δυνατότητα να διαπρέψει. Άλλωστε τα παιδιά λειτουργούν σαν ψάρια μέσα στο νερό όταν τους περιτριγυρίσεις με τεχνολογία και γνώση και τους δείξεις πώς να χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για την παιδεία τους, για το μέλλον τους, για την ευκολία τους και όχι μόνο για διασκέδαση».

Αναρωτιόμαστε, γίνεται διαδικτυακή κατάληψη;

«Τα παιδιά αστειεύονται κάθε μέρα στα τμήματά μας πως με το online μάθημα ούτε κατάληψη δεν μπορούν να κάνουν μιας και ούτε μάσκες φορούν και βρίσκονται σε ολιγομελή τμήματα που ο καθένας έχει το χώρο και τον χρόνο που του αξίζει ακόμα και αν η αίθουσα είναι διαδικτυακή και αναγκαστικά τηρούνται οι αποστάσεις. Ένας μαθητής μου είπε τις προάλλες πως αν κάνουν κατάληψη στο Έτσι Μαθαίνω θα είναι για να παραπονεθούν πως με το διαδικτυακό φροντιστήριο που επέλεξαν, φέτος δε θα χάσουν ούτε μισή ώρα μαθήματος».
 
Ορίστε ένας πρωτότυπος λόγος για κατάληψη! Προς το παρόν, η μόνη κατάληψη που φαίνεται να έχουν κάνει οι μαθητές του Έτσι Μαθαίνω είναι αυτή στο προνόμιο της online εκπαίδευσης!