ΑΠΘ

Κατάληψη στη Νομική Σχολή ΑΠΘ έως και την Παρασκευή 21/10

Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε εχθές Τετάρτη 19/10 ο φοιτητικός σύλλογος.

Αφορμή στάθηκε το περιστατικό της πτώσης φοιτητή από τον τρίτο όροφο της σχολής, λόγω συνωστισμού στην αίθουσα. Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή θα τελεί υπό κατάληψη την Πέμπτη 20/10 και την Παρασκευή 21/10.

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

• Διήμερη κατάληψη της σχολής την Πέμπτη και Παρασκευή 20-21.10

  • Κινητοποίηση στην εκδήλωση στην εκδήλωση «Παρουσίαση του σχεδίου δράσης για την ισότητα των φυλών (ΣΔΙΦ) ΑΠΘ» όπου θα τοποθετηθεί ο Παπαϊωάννου, την Πέμπτη 20.10 στις 10.00 στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.ΔΕ.Α
  • Πορεία Πέμπτη 20/10 στις 13.00 στην κάμαρα από κοινού με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους

Η ανακοίνωση των φοιτητών

«Καταγγέλλουμε την απόφαση του Κοσμήτορα Γκλαβίνη για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών μαθημάτων καταπατώντας την απόφαση που πήρε χθες ο σύλλογος για κατάληψη ! Ο Γκλαβίνης όχι μόνο καταπατά την απόφαση του Συλλόγου αλλά αποφεύγει να αναλάβει και την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί χρόνια στη σχολή και για το προχθεσινό συμβάν και καταφεύγει στην εύκολη λύση: ηλεκτρονική διδασκαλία για μια εβδομάδα (!) Απονομιμοποιούμε την απόφαση της κοσμητείας και καλούμε τους συναδέλφους μας φοιτητές να απέχουν από τα ηλεκτρονικά μαθήματα και κάθε καθηγητή να σεβαστεί και να στηρίξει την απόφαση του συλλόγου μας και των αιτημάτων του ! Μαζικοποιούμε την κατάληψη και τις δράσεις του Συλλόγου μας! Στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί συντονιστική επιτροπή κατάληψης για να συγκεκριμενοποιηθούν οι δράσεις μας στο πλαίσιο της κατάληψης».