Κατερίνη: Σχεδιάζεται η «1η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρόμια»

Η «1η Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία» σχεδιάζεται να υλοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος σε συνεργασία με τον δήμο Κατερίνης και τον Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Τριάθλου «ΤΡΙΑΣ».

Η δράση θα περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Μητροπολιτικό Μέγαρο, στάσεις σε Ιερούς Ναούς της Κατερίνης, ανάπαυλα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού και τερματισμό στα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Γεωργίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Κατερίνης και του αθλητικού συλλόγου, όπου εξετάστηκαν λειτουργικά και διαδικαστικά ζητήματα της ποδηλατοδρομίας, όπως η συμμετοχή εθελοντικών φορέων υποστήριξης και το ενημερωτικό πλαίσιο της δράσης.

«Η ανάδειξη και η γνωριμία των λατρευτικών και προσκυνηματικών τόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μέσω και του περιηγητικού αθλητισμού, αποτελεί καθοριστικής σημασίας ζήτημα για την Ιερά Μητρόπολή μας. Επιθυμούμε να καταστεί θεσμός, στον οποίο θα συνδυάζεται η ενημέρωση και ξενάγηση με αναφορά την μετακίνηση μέσω του ποδηλάτου, χωρίς αγωνιστικούς κανόνες», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης.


Ελλάδα | Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως