Μπενεντέτα

Καθολικοί ακτιβιστές ζητούν την απαγόρευση της «βλάσφημης» ταινίας Μπενεντέτα

Μια ομάδα καθολικών ακτιβιστών μαζεύει υπογραφές σε έναν κινηματογράφο στην Ιρλανδία για την απαγόρευση της προβολής της ταινίας της λεσβίας μοναχής Μπενεντέτα τη Μεγάλη Παρασκευή (του Καθολικού Πάσχα, σήμερα 15/4)

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Πολ Βερχόφεν, βασίζεται στην πραγματική μοναχή του 17ου αιώνα Benedetta Carlini.

«Αυτή η ταινία είναι μια απάτη και τίποτα περισσότερο από μια κραυγαλέα επίθεση στην Καθολική πίστη», δήλωσε στην Belfast Telegraph ο Ντάμιεν Μέρφι, εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Εταιρείας για τον Χριστιανικό Πολιτισμό.

Παρά το γεγονός ότι η ταινία κυκλοφόρησε σε όλη την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μέρφι έδειξε το Queen’s Film Theatre στο Μπέλφαστ, λέγοντας: «Το να κυκλοφορεί αυτή η ταινία τη Μεγάλη Παρασκευή είναι μια προσβλητική προσβολή για τους απανταχού Χριστιανούς.»

«Και ντροπή για το Queen’s Film Theatre στο Μπέλφαστ που επέτρεψε αυτή την προβολή ανά πάσα στιγμή, αλλά ειδικά σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική θρησκευτική περίσταση».

Η αναφορά, που απευθύνεται απευθείας στον παραγωγό της ταινίας και στον MUBI, τον διανομέα, αναφέρει: «Αντιτίθεμαι σθεναρά και καταδικάζω τη διανομή και την προώθηση της ταινίας Μπενεντέτα του Πολ Βερχόφεν. Προσβάλλει τον Θεό και αμέτρητους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο».

«Συνεχίζουν να πλήττουν το γεγονός ότι η ταινία «βλάσφημα» περιλαμβάνει «αρκετές έντονες σκηνές λατρείας μεταξύ του Ιησού και της καλόγριας», «ένα αγαλματίδιο της Παναγίας που χρησιμοποιείται ως αντικείμενο του σεξ» και «πορνογραφία με οιδονοβλεψικές λεσβίες καλόγριες»».

«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς μπορείς πραγματικά να βλασφημήσεις για κάτι που συνέβη, ακόμη και το 1625», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

«Δεν μπορείς να αλλάξεις την ιστορία, δεν μπορείς να αλλάξεις πράγματα που συνέβησαν, και η ταινία βασίστηκε σε αυτά που συνέβησαν. Οπότε νομίζω ότι η λέξη βλασφημία σε αυτή την περίπτωση είναι ανόητη».

Πληροφορίες, τρέιλερ ταινίας: 

Μπενεντέτα (2021) | Benedetta

Διαβάστε επίσης:

Τέλος εποχής (των Παγετώνων): Ο Σκρατ πιάνει το βελανίδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως