Κάτια Δανδουλάκη: Η εξομολόγηση για την πρώτη σύζυγο του Μάριου Πλωρίτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κάτια Δανδουλάκη μιλάει στην κάμερα του MEGA για λογαρισμό της εκπομπής «Πάμε Δανάη!» και αποκαλύπτει τα πάντα για το «Το Καινούργιο Παιδί», τη ζωή με τον Μάριο Πλωρίτη.

Η ζωή της με τον Μάριο Πλωρίτη

«Η πιο ωραία και πλήρης εποχή της ζωής μου ήταν όλα τα χρόνια που ήμουν με το Μάριο Πλωρίτη. Όταν τον έχασα, έπαθα κατάθλιψη, έχασα τον εαυτό μου», δηλώνει και αναπολεί τις όμορφες στιγμές που πέρασε μαζί του.

Με αφορμή την παράσταση που πρωταγωνιστεί «Καινούργιο παιδί», ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης θέλησε να μάθει για ποιους λόγους αποφάσισε να μην γίνει μητέρα.

Η Κάτια Δανδουλάκη ξεκαθάρισε πως ήταν τυχαίο και δεν ήταν απόφασή της, καθώς ο άνθρωπός της, ήταν ήδη παντρεμένος. «Δεν μπορούσε να εκτεθεί ο Μάριος. Από τα 32 χρόνια που ήμασταν μαζί, τα 20 τα ζήσαμε χώρια. Τελικώς βέβαια αναλογίστηκα πως άμα ήθελα πολύ ένα παιδί θα τα είχα αψηφίσει όλα» αναφέρει, με ένα νοσταλγικό τόνο.

«Δεν ήταν απόφαση. Ήταν τυχαίο. Γιατί πολύ νωρίς η ζωή μου ήταν μπλεγμένη με έναν άνθρωπο που ήταν ήδη παντρεμένος και η γυναίκα του είχε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Από τα 32 χρόνια που ήμασταν μαζί 20, χρόνια ήμασταν χώρια. Γιατί είχε έναν άνθρωπο με τεράστιο πρόβλημα ημιπληγίας. Οπότε δεν ήταν μια εύκολη ζωή και ούτε μπορούσα να έχω παιδί την ώρα που ήταν ο άνθρωπος αυτός που ήταν, που έγραφε, που δεν μπορούσε να εκτεθεί. Ήταν μια άλλη εποχή. Μετά δεν έτυχε Τελικά, αναλογίστηκα… Αν το ήθελα πάρα πολύ, θα τα είχα αψηφήσει όλα και θα το είχα κάνει. Που σημαίνει ότι έλεγα όχι τώρα γιατί δεν πρέπει, όχι τώρα γιατί δεν θα ήθελε ο Μάριος. Αν ήθελα παιδί για το παιδί θα το είχα κάνει».

Για την οικογενειακή κατάσταση του Μάριου Πλωρίτη

«Η σύζυγός του είχε πάθει ένα φοβερό πράγμα. Μία παράλυση του δεξιού νευρικού συστήματος και ήταν σε καροτσάκι. Ήταν μια πολύ νέα γυναίκα, πολύ όμορφη και ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη ζωή. Από τα 32 χρόνια που ήμασταν μαζί, τα 20 η γυναίκα του ζούσε. Κι όταν έφυγε, την επόμενη χρονιά παντρευτήκαμε και τα υπόλοιπα χρόνια τα ζήσαμε μαζί».

«Δεν το είχα δει σαν εμπόδιο. Το είχα δει σαν ευτυχία που τον βρήκα και ένιωθα, όσο και να σας φανεί περίεργο, πολύ ουσιαστικό συναίσθημα για τη γυναίκα του. Σκεφτόμουν αυτή τη συγκλονιστική στιγμή που μια γυναίκα παθαίνει αυτό το φοβερό πράγμα στα 34 της χρόνια και ένιωθα σαν συγγενής. Όταν έφυγε, σοκαρίστηκα» είπε η Κάτια Δανδουλάκη.

Εξήγησε τη στάση της απέναντι στον άνθρωπό της, Μάριο Πλωρίτη, και το τρόπο που οι δυο τους διαχειρίστηκαν αυτή τη εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση. «Δεν την έβλεπα. Την είχαμε προφυλάξει από όλο αυτό. Ήταν πολύ λεπτές καταστάσεις. Γι’ αυτό και ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, ποτέ δεν μιλήσαμε σε τηλεοράσεις για αυτό -δεν υπήρχε κανένας λόγος. Τώρα πια είναι παλιά γεγονότα. Απλά λέω τη στάση μιας ζωής. Ίσως τον αγαπούσα δέκα φορές περισσότερο για τον τρόπο που στάθηκε στη γυναίκα του. Δεν νομίζω ότι θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος αν είχε το κουράγιο να βάλει τη γυναίκα του σε ένα ίδρυμα και να είμαστε μόνοι μας ελεύθεροι. Δεν θα ήταν ο ίδιος άνθρωπος».

Οι «Άγριες Μέλισσες» και το ελληνικό metoo

Η ίδια αποκαλύπτει ότι της είχε γίνει πρόταση να παραμείνει στις «Άγριες Μέλισσες», αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο που θα έφευγε η τηλεοπτική «Ανέτ»

Όσων αφορά στο θέμα του ελληνικού metoo επισημαίνει ότι η στάση της ίδιας απέναντι στο Πέτρο Φιλιππίδη ήταν ουσιαστική που λειτούργησε ως «φωτοβολίδα που την είδε όλος ο κόσμος».

Κατηγορηματικά τονίζει πως «κανένας δεν επιτρέπεται να μπαίνει στην ψυχική και τη σωματική ελευθερία του άλλου, να αγγίζει την ψυχή και το σώμα του γιατί είναι έγκλημα».

«Ο σεβασμός στον πόνο που νιώθει κανείς δεν του επιτρέπει να ρημάξει τη ζωή κάποιου άλλου» συμπληρώνει.

«Κατανοώ αυτόν που έχει πρόβλημα, αλλά δεν επιτρέπω κανείς να αγγίξει μια καθαρή ζωή», καταλήγει η κ. Δανδουλάκη.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως