Ιερό Σαμοθράκης

«Καβείρια 2022» Δήμος Σαμοθράκης

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σαμοθράκης, η Αction Art για έκτη χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «ΜΕΡΕΣ ΜΥΘΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» , υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαμοθράκης, www.samothraki.gr, σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας, με τη χορηγία του Ηotel Niki Beach www.nikibeach.gr, με τη συνεργασία και υποστήριξη της Μουσικής Ομάδας «Ηχνοϋφάντες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων & Επαγγελματιών Θέρμων, του συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη/Sustainable Samothraki http://sustainable-samothraki.net/el/ και με τη χορηγία επικοινωνίας του Samothraki web radio https://samothrakiradio.gr/

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση, και η εξαίρετη μουσικός Παναγιώτα Τηγανούρια , θα συμπράξουν με αφήγηση, τραγούδια και μουσική για να παρουσιάσουν μύθους, παραμύθια, θρύλους, του νησιού , της Μικράς Ασίας με αφορμή τα 100 χρόνια Μ. Ασία, καθώς επίσης και άλλων χωρών. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη σε συνεργασία με τη «Βιώσιμη Σαμοθράκη».

Το πρόγραμμα 

17 Αυγούστου, με την επετειακή παράσταση αφήγησης « Της θύμησης και της χαράς » – 100 Χρόνια Μ. Ασία, στην πλατεία Παπαγιώργη, στη χώρα 21:00-22:30. Μια βραδιά με μουσική, τραγούδια και παραδοσιακά παραμύθια , έτσι όπως μας παραδόθηκαν από τους προγόνους μας.

19 Αυγούστου, στο Μουσείο , στον Αρχαιολογικό χώρο στην Παλιάπολη, στις 19:00, με την ιστόρηση μύθων των Θεών της Σαμοθράκης , της Μεγάλης Μητέρας, του Μεγάλου Θεού Κάδμιλου, μύθων της αγάπης και των αστεριών, πλαισιωμένων από μουσικούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς.

21 Αυγούστου με την παράσταση αφήγησης «Δεν υπάρχουν μικροί πόλεμοι…», στο πέτρινο σχολείο στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στα Θέρμα, 21:00-22:30. Μια βραδιά αφιερωμένη στην ειρήνη με παραμύθια και ιστορίες από διάφορα μέρη του κόσμου ,μουσική και τραγούδια.

23 Αυγούστου με τον αφηγηματικό περίπατο στο Πλατανόδασος του Αη Γιώργη. Μια βόλτα στο πλατανόδασος του Αη Γιώργη με παραμύθια και μύθους για τα δέντρα , τα νερά , τα πλάσματα του δάσους, τη Σαμοθράκη.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις: στα τηλέφωνα 25510 98097, 6977006272 στην ιστοσελίδα :Δήμος Σαμοθράκης «Καβείρια 2022» , www.action-art.gr & στο fb: Αction Art, Δήμος Σαμοθράκης

Πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς προς Σαμοθράκη:
ΚΤΕΛ Έβρου Αλεξ/λη 25510 29948 http://www.ktelevrou.gr, ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2310 595439 https://ktelmacedonia.gr, Zante Ferries https://zanteferries.gr 25510 82289, 25510 98038

Διαβάστε επίσης:

Σαμοθράκη το νησί με την άγρια ομορφιά, οδοιπορικό (video)

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως