Τα κεράσια συναντούν το ανθότυρο σε αυτό το ελαφρύ κέικ.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. κεράσια απύρηνα, κοµµένα στη µέση (καθαρό βάρος)
160 γρ. βούτυρο αγελάδας, κοµµένο σε κύβους & ακόµα λίγο για το ταψί
100 γρ. άχνη ζάχαρη & λίγη για πασπάλισµα (προαιρετικά)
60 γρ. μέλι
300 γρ. ανθότυρο σε µικρά κοµµάτια
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο για το ταψί
3 τεμ. αυγά
Προετοιμασία
Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα. Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα. Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ. Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και ανακατεύουµε. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαµέτρου 22 εκ. Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο. Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.
Πηγή steliosparliaros.gr
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως