Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα από την Αργυρώ

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα από την Αργυρώ

Φτιάξτε το και κανείς δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί
 
Υλικά Συνταγής
 
    1 φλ. νερό
    1 φλ. βούτυρο
    250 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη (με περιεκτικότητα 60% κακάο)
    5 αυγά
    2 βανίλιες
    2 φλ. ζάχαρη
    5 κ.σ. σπορέλαιο
    1/2 φλ. γάλα
    Στερεά υλικά
    2 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ
    1/2 φλ. κακάο
    1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    1 κ.γλ. σόδα
    2 πρέζες αλάτι
    Για το τελείωμα
    4 κ.σ μαρμελάδα βερίκοκο
    λίγη άχνη ή λευκή λιωμένη σοκολάτα 
 
Εκτέλεση
 
Για το σοκολατένιο κέικ γεμιστό με μαρμελάδα, βουτυρώνουμε πρώτα και αλευρώνουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση. Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, τα αφήνουμε να λιώσουν και τα τοποθετούμε στην άκρη.
 
Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και με μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε.
 
Τοποθετούμε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά, αναμιγνύοντάς τα απαλά ίσα να ενωθούν.
 
Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς C, για περίπου 1 ώρα.
 
Αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 20΄. Με προσοχή το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
 
Το κόβουμε στη μέση οριζόντια και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι και περιχύνουμε με λευκή σοκολάτα σε σχέδια ή αχνίζουμε.
 
Πηγή argiro.gr