Κένυα: Κυνηγούσαν άγριο λιοντάρι που τελικά ήταν... τσάντα!

Τρεις ένοπλοι αξιωματικοί για την Άγρια Ζωή στην Κένυα ειδοποιήθηκαν για να αναζητήσουν ένα άγριο λιοντάρι ύστερα από καταγγελίες κατοίκων.

Σύντομα όμως συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι καθώς το “επικίνδυνο” ζώο ήταν τελικά μια… τσάντα για ψώνια αφημένη δίπλα σε ένα φράκτη, η οποία είχε πάνω της τυπωμένη μια αρκετά ρεαλιστική εικόνα του κεφαλιού ενός λιονταριού.

Εργάτης σε αγρόκτημα στο χωριό Kinyana, μόλις ένα χιλιόμετρο από το Εθνικό Πάρκο της Κένυας, ήταν ο λόγος που έθεσε σε εφαρμογή τον συναγερμό αφού ειδοποίησε για την ύπαρξη λιονταριού λίγο έξω από το σπίτι του εργοδότη του.

Η τσάντα είχε τοποθετηθεί στο φράκτη από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος είχε βάλει κάποια φυτά με δέντρα αβοκάντο σε αυτό και ήθελε να τα αφήσει να στεγνώσουν.

Ο επικεφαλής των τοπικών αρχών, Cyrus Mbijiwe δήλωσε στο BBC ότι αν και δεν υπήρξαν πρόσφατες αναφορές αδέσποτων λιονταριών στην περιοχή, οι κάτοικοι είχαν διαμαρτυρηθεί ότι ορισμένα από τα ζώα τους είχαν εξαφανιστεί.

“Αντιμετωπίσαμε το περιστατικό με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα. Εμείς αρχικά εξασφαλίσαμε ότι όλοι ήταν ασφαλείς, και τότε οι αξιωματικοί για την Άγρια Ζωή έκαναν την έρευνά τους και ανακάλυψαν ότι ήταν μια τσάντα”, δήλωσε ο αρχηγός.

Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος ήταν μακριά όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για το λιοντάρι. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, του είπαν για το λιοντάρι και του είπαν να μπει στο σπίτι από την πόρτα που βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά του κτιρίου σε σχέση με το φράκτη, οπότε δεν έκανε τη σύνδεση αμέσως με την τσάντα που είχε αφήσει.

Η τσάντα ήταν ακριβώς κάτω από ένα παράθυρο και όταν άνοιξε, οι αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν ότι το υποτιθέμενο λιοντάρι δεν είχε… σώμα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια τσάντα για ψώνια.

Παρά τον λάθος συναγερμό, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας έδωσε τα εύσημα στους πολίτες για τα αντανακλαστικά τους.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη στο Περού (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως