ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Κεραμέως: «Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα»

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και μίλησε για το τι θα γίνει με τα σχολεία λόγω του χιονιά αλλά και για τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τα περιστατικά βίας στα σχολεία.

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» βρίσκεται σε εξέλιξη και οι μαθητές είναι σε αναμονή για να μάθουν αν θα δουν «άσπρη μέρα» και κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας. «Οι περιφερειάρχες θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα σχολεία ενώ σήμερα θα γίνονται συνεχώς συσκέψεις με τους μετεωρολόγους».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες αλλά και για τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη βία στα σχολεία.

«Είναι αδιανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες. Η βία στα σχολεία απασχολεί συνολικά την κοινωνία παγκοσμίως. Έχουμε πάρει νέα μέτρα όπως ότι έχουμε βάλει 3.200 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, υπάρχουν οριζόντιες επιμορφώσεις για τα στελέχη ώστε να έχουν τα εργαλεία να αντιμετωπίσουν τα θέματα βίας, έχουμε θεσμοθετήσει σύμβουλο σχολικής ζωής και μαθήματα σεξουαλικής αγωγής στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Τις προάλλες, η κυβέρνηση παρουσίασε νέο νομοσχέδιο, όπου θα μπορούν οι μαθητές να κάνουν ανώνυμες καταγγελίες σε ηλεκτρονική πλατφόρμα», είπε αρχικά η υπουργός και συνέχισε αναφερόμενη στο θέμα της ατομικής αξιοποίησης, οι οποίες έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων:

«Η ατομική αξιολόγηση καθηγητών έχει να γίνει 41 χρόνια στην Ελλάδα από το 1982. Αξιολογούνται από τον διευθυντή, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας. Εξετάζονται σε συνέντευξη και ζωντανές παρακολουθήσεις μέσα στην τάξη και είναι προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση. Εάν κάποιος δεν αξιολογηθεί θετικά υπάρχει υποχρεωτική επιμόρφωση.

Θέλουμε να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό για αυτό και έχουμε κάνει 25.000 διορισμούς και το 2ο κομμάτι είναι πως θέλουμε να αυξήσουμε τις αμοιβές των εκπαιδευτικών. Φτιάχνουμε μια πλατφόρμα για να επεκτείνουμε την επικοινωνία με του καθηγητές, μέσω της οποίας οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν διαδικτυακά τους βαθμούς και τις εργασίες των παιδιών τους».


Εκπαίδευση 5.2.2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως