Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως: Σε διαφορετικές φάσεις το άνοιγμα των σχολείων

«Οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του ιού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων», τόνισε η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1
Στόχος μας και προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχει η πιθανότητα πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, επισημαίνοντας ότι εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους ο χρόνος που θα επαναλειτουργήσουν.
Αναφορικά με την τηλεκπαίδευση, δήλωσε: «Αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες είναι πρωτόγνωρο για την χώρα και ουδείς θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες ότι λόγω της πανδημίας θα γινόταν η ψηφιακή μετάβαση όλων των σχολείων της χώρας. Την πρώτη ημέρα σύνδεσης των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας, υπήρξαν αρρυθμίες, έπρεπε να συντονιστεί το σύστημα, υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όμως δύο εβδομάδες τώρα γίνονται κανονικά τα μαθήματα σε δεκάδες χιλιάδες εικονικές τάξεις καθημερινά. Το ίδιο έγινε και την πρώτη ημέρα σύνδεσης των δημοτικών, υπήρξαν προβλήματα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα, όμως πλέον τα μαθήματα γίνονται».
Όσον αφορά τις απουσίες των μαθητών, τόνισε ότι δεν μετριούνται σε περίπτωση που υπάρχουν τεχνικά προβλήματα αλλά τις υπόλοιπες που πραγματοποιούνται κανονικά τα μαθήματα, τότε είναι υποχρεωτικά.
Για το περιστατικό στην Ηλεία
 
Υπάρχει έγγραφο διευθυντή εκπαίδευσης που αποδεικνύει ότι τα παιδιά δεν ήταν συνδεδεμένα καν στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως σχετικά με τα παιδιά που έκαναν μάθημα στο καφενείο της κοινότητας Πεύκης στην Ηλεία.
 
Επισήμανε ακόμη ότι δεν έγινε χρήση της συσκευής που υπήρχε στο σχολείο ενώ ήταν στην διάθεση τους και επανέλαβε ότι το υπουργείο είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να παρέμβει για να δοθούν λύσεις σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.
 
Πρόσθεσε δε ότι η τηλεκπαίδευση είναι ένα μεγάλο εγχείρημα: «Πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στις οικογένειές τους. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία» είπε.
 
Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συσκευές, λάπτοπ και τάμπλετ, που διατίθενται στους μαθητές, τόνισε ότι «δρομολογήσαμε τις 90.000 συσκευές. Δώσαμε πλατφόρμα για δωρεάν εκπαίδευσης σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τρίτον, καταφέραμε να δώσουμε δωρεάν δεδομένα».
 
Αν κάποιος δεν έχει τίποτα, ούτε ίντερνετ, κανένα ηλεκτρονικό μέσο , μπορεί να συνδεθεί μέσω σταθερού τηλεφώνου, πρόσθεσε.
 
Σε ερώτηση για καταγγελίες ότι τα λαπτοπ τα παίρνουν οι εκπαιδευτικοί και όχι οι μαθητές, απάντησε ότι έχει εκδοθεί εγκύκλιος και τα λαπτοπ δίνονται στους μαθητές με οικονομικούς όρους.
«Όλα αυτά δρομολογήθηκαν από την άνοιξη. Όπως σας είπα, έχει πρόσβαση ο καθένας μέχρι και μέσω σταθερού τηλεφώνου».
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε