{ Εκπαίδευση }

Κεραμέως: «Θεμελιώδης αρχή της ΕΕ η ρύθμιση για τα κολέγια»

 

Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κεραμέως: «Θεμελιώδης αρχή της ΕΕ η ρύθμιση για τα κολέγια»Υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν πτυχίο και επαγγελματικά δικαιώματα σε άλλο κράτος της Έ.Ε.

Για ανακρίβειες και «αήθεις» κατηγορίες έκανε λόγο η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τη ρύθμιση που προβλέπει το διορισμό εκπαιδευτικών με πτυχίο Κολεγίου.
 
Με φόντο τα δημοσιεύματα που επικαλούνται τα συμπεράσματα της αιτιολογικής γνώμης 4061 της Κομισιόν και σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει αναφορά ως προς τη συμμόρφωση της Ελλάδας για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, η υπουργός επανέλαβε πως η ρύθμιση αυτή «αποτελεί θεμελιώδη αρχή της Ε.Ε».
 
«Υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους και έχουν κατοχυρώσει τα επαγγελματικά δικαιώματα σε άλλο κράτος της Έ.Ε.» ανέφερε η υπουργός, προσθέτοντας πως το Ενωσιακό Δίκαιο προβλέπει την ελευθερία μετεγκατάστασης και άσκησης του επαγγέλματός τους σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε.
 
Στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να δημοσιοποιήσει την επιστολή της Κομισιόν, η Νίκη Κεραμέως αρνήθηκε επικαλούμενη λόγους «δημοσίου συμφέροντος» και είπε πως μπορεί ωστόσο να την δείξει εμπιστευτικά στους εισηγητές των κομμάτων και «τότε θα πρέπει να ανακαλέσουν όλες τις ύβρεις και τις αήθεις επιθέσεις».
 
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, ο νόμος 4589/2019 της προηγούμενης κυβέρνησης «δεν συνάδει με το άρθρο 1,2 παράγραφος 1 και άρθρο 4 παράγραφος 1 της Οδηγίας 2005/36 καθώς προβλέπει ότι οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που έχουν αποκτήσει τίτλο σπουδών σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ πρέπει να αποκτήσουν ακαδημαϊκή αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ, αντί να προβλέπει ότι οι εν λόγω εκπαιδευτικοί μετά την απόκτηση επαγγελματικής αναγνώρισης του τίτλου σπουδών τους σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 38/2010 πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη εκπαιδευτικών τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα».
 
Πηγή alfavita.gr

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ