Θεσσαλονίκη: Νέα μονάδα για την υποστήριξη των εξαρτημένων στον δρόμο από το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

ΚΕΘΕΑ: «Σίγησε» το 1114 για τον εθισμό στον τζόγο

Η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια του ΚΕΘΕΑ ”σίγησε”, με ευθύνη της διοίκησης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου.

Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου η γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ για τον τζόγο 1114, θα είναι κλειστή και κανείς δεν θα απαντά στις κλήσεις των πολιτών. «Η εξέλιξη αυτή βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ», σημειώνουν οι εργαζόμενοι σε καταγγελία τους και εξηγούν πως εντός ενός ολόκληρου χρόνου, η διοίκηση δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες ανανέωσης των συμβάσεων.

«Μέχρι να τα καταφέρει, κανείς δεν θα απαντά στο 1114», τονίζουν οι εργαζόμενοι και εξηγούν πως τίποτα δεν έγινε:

«Παρά την δηλωμένη πρόθεση της ΟΠΑΠ ΑΕ να ανανεώσει για έναν ακόμη χρόνο την χρηματοδότηση της γραμμής, από τις 21/2/23 έως τις 20/2/24 και
παρά την επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων ήδη από τις 22/11/22 με την οποία εφιστούσαμε την προσοχή στη διοίκηση να κινηθούν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων, με ορατό τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της γραμμής».
ΚΕΘΕΑ: Τραγική έλλειψη διοικητικής επάρκειας

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, υπάρχει «τραγική έλλειψη διοικητικής επάρκειας». Μάλιστα, όπως λένε, η διοίκηση απαξίωσε να δώσει απάντηση στα ερωτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων για το:

Εάν διασφαλίζεται και με ποιον τρόπο η αδιάκοπη λειτουργία της γραμμής.
Εάν διασφαλίζεται η εργασία των εργαζομένων.
Εάν προτίθεται να ενσωματώσει τη λειτουργία της γραμμής στις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ.

«Πέρυσι, η γραμμή βρέθηκε να στηρίζεται στην αίσθηση ευθύνης των εργαζομένων που, προκειμένου να μην διακόψουν την παροχή αναγκαίων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αναγκάστηκαν να εργάζονται απλήρωτες», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Η γραμμή έχει δημιουργηθεί με τη χορηγία της ΟΠΑΠ A.E. και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ που επικεντρώνεται στην προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο στους ιδίους τους παίκτες, τα μέλη της οικογένειάς τους και τα φιλικά τους πρόσωπα. Σημειώνεται ότι από σήμερα στην κλήση στον τετραψήφιο αριθμό για τον τζόγο απαντά αυτόματο μήνυμα στο οποίο αναφέρεται ότι θα επαναλειτουργήσει στις 13 Φεβρουαρίου 2023. Παραμένει ανοιχτό και διαθέσιμο για τους πολίτες που το χρειάζονται το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ, 210 9215776 όπως και το e-mail: info@kethea-alfa.gr.


1 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως