Κήπος: Δημοσιογραφία και Αρθρογραφία στην πράξη

Κήπος: Δημοσιογραφία και Αρθρογραφία στην πράξη

Σου αρέσει να γράφεις. Για την ακρίβεια το όνειρο σου είναι να αρθρογραφείς.  Αρκεί όμως η έφεση στο γράψιμο για να εργαστείς επαγγελματικά σε έντυπο ή ψηφιακό Μέσο; Σίγουρα όχι. Το σεμινάριο “Δημοσιογραφία και Αρθρογραφία στην πράξη”, που θα φιλοξενηθεί στον Κήπο, αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στο τοπίο της δημοσιογραφίας σήμερα, δουλεύοντας παράλληλα πρακτικά το ύφος, το κείμενο και την προσωπική σου ταυτότητα για να κάνεις το επόμενό σου (δημοσιογραφικό) βήμα.
 
Πώς θα βρεις το πού θα δημοσιεύεις τα κείμενα σου; 
Πώς μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα; 
Και τι οικονομικές αξιώσεις πρέπει να έχεις; 
 
Στις 5 δίωρες συναντήσεις, θα πάρεις απαντήσεις για όλα αυτά και φυσικά θα έχεις όλον τον χρόνο να θέσεις και τα δικά σου ερωτήματα. Το σεμινάριο λειτουργεί και ως workshop, καθώς μέσα σε αυτό το διάστημα θα γράψεις ένα δικό σου άρθρο που θα δημοσιευτεί στο site του Κήπου.
 
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 
-Το επάγγελμα του δημοσιογράφου σήμερα
 
-Πώς και πότε γράφω ένα άρθρο γνώμης, ένα ρεπορτάζ, μία συνέντευξη
 
-Πού και πώς δημοσιεύω τη δουλειά μου 
 
-Οικονομικές –και όχι μόνο- αξιώσεις
 
-Έντυπο VS Ψηφιακό Μέσο
 
-Προσωπικό στυλ γραφής
 
-Η αξία του networking και πώς να την αξιοποιήσω
 
-Οικονομικές και επαγγελματικές αξιώσεις και πώς θα τις κατακτήσουμε
 
+Πρακτική άσκηση / workshop. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα τα κείμενα τους να φιλοξενηθούν σε ειδική ενότητα στο site του Κήπου.
 
Το σεμινάριο συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρίνα Καρπόζηλου και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες, που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα.
 
Θα θέλαμε να σας προσκαλάσουμε στη συνάντηση γνωριμίας του σεμιναρίου την Παρασκευή 5/5 στις 18:00, όπου η εισηγήτρια θα σας μιλήσει για το πρόγραμμα του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.
 
Το σεμινάριο έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων και οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, μία φορά την εβδομάδα. Το συνολικό κόστος του σεμιναρίου είναι 65,00 ευρώ (55,00 ευρώ φοιτητών/ανέργων)

Δημοσιογραφία και αρθρογραφία στην πράξη
Έναρξη: 05/05/2017
Λήξη: 09/06/2017

Διοργάνωση: Κήπος Σεμινάρια
Διεύθυνση Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη 
e:[email protected]
t: 2313078962 
www.kipos-seminaria.gr
facebook.com/kipos.seminaria
twitter.com/kiposseminaria