Κι όμως αυτός ο σκουπιδότοπος βρίσκεται στην καρδιά του Hollywood! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κι όμως αυτός ο απέραντος “σιδηροδρομικός” σκουπιδότοπος βρίσκεται στο ανατολικό Λος Άντζελες των ΗΠΑ! Χιλιάδες χάρτινες κούτες, γεμάτες προϊόντα αλλά και άδειες είναι απλωμένες κατα μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών.Γιατί συμβαίνει αυτό;

Επίδοξοι κλέφτες εδώ και μήνες στοχεύουν τις εμπορικές αμαξοστοιχίες οι οποίες μεταφέρουν κιβώτια από διάφορες μεταφορικές εταιρείες (και όχι μόνο).Μάλιστα οι “επιδρομές” στα βαγόνια των τρένων γίνονται είτε όταν αυτά είναι σταματημένα είτε εν κινήσει.

Σύμφωνα με τη Railway Pacific, το 2021 πάνω από 90 βαγόνια έπεσαν “θύματα” ληστείας επί καθημερινής βάσης, με διάφορες εταιρείες όπως η Amazon, η UPS και η FedEx να σημειώνουν απώλειες εκατομμυρίων.

O Keith Lewis, αντιπρόεδρος της CargoNet, μιας εταιρείας που παρακολουθεί και εντοπίζει κλέφτες φορτίων δήλωσε  στην εφημερίδα LA Times:

«Ένα τρένο σταματημένο είναι ένα τρένο σε κίνδυνο», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που αφορούν την εφοδιαστικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, η Union Pacific και άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δική τους αστυνομική δύναμη διαπιστευμένη από το κράτος για την προστασία των σιδηροδρομικών γραμμών. Πρώην υπάλληλοι και η αστυνομία λένε ότι τα δημοσιονομικά ζητήματα έχουν δημιουργήσει περιποκές προσωπικού στις τάξεις της εταιρείας. Η Union Pacific αρνήθηκε να πει πόσους υπαλλήλους διαθέτει προς φύλαξη των γραμμών ενώ σύμφωνα με την αστυνομία η εταιρεία έχει μόλις 6 άτομα περιπολούν μία τεράστια έκταση γραμμών.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως