Κίεβο: Χτυπήθηκε κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας

Κτίριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας επλήγη κατά την πρωινή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η επίθεση έγινε σε εννιαώροφη πολυκατοικία ενώ πριν από λίγο επιβεβαιώθηκαν άλλες δυο ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή. Από την πολυκατοικία ανασύρθηκε ένας νεκρός ενώ ένα εξάχρονο κορίτσι και η μητέρα του νοσηλεύονται στο νοσοκομείου. Υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επισήμως. Στις 28 Απριλίου διπλανή πολυκατοικία είχε χτυπηθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της δημοσιογράφος του Radio Liberty και να τραυματιστούν δέκα ακόμα άτομα.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια πυραυλικής επίθεσης εναντίον της πόλης του Κιέβου, χτυπήθηκε κτίριο κοντά στην κατοικία υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας. Το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διέπραξε άλλη μία πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας καθώς ενημέρωσε ότι ένας πύραυλος πέρασε κριτικά κοντά, πάνω από τον πυρηνικό σταθμό της νότιας Ουκρανίας.

Διαβάστε σχετικά:

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο – Κάηκε κτίριο

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως