Κικίλιας: Επίσκεψη στον 1ο Έλληνα πολίτη που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού

Τον πρώτο συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού συνάντησαν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (3/5), ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης των δύο κυβερνητικών στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια.

«”Το μόνο που μπορεί να σε σώσει είναι το εμβόλιο“, μου είπε ο Μιχάλης Γιοβανίδης, ο πρώτος συμπολίτης μας που εμβολιάστηκε δίνοντας το παράδειγμα σε όλους μας. Ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός που εξέπεμπε» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μ. Γιοβανίδη.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, η επιχείρηση “Ελευθερία” προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. «Πλέον, όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους. Στην ηλικιακή ομάδα 45-49 που άνοιξε το Μ. Σάββατο, μέχρι χθες βράδυ είχαν κλείσει τα ραντεβού τους 170.000 συμπολίτες μας», κατέληξε.

Το Παράρτημα ΑμεΑ Ανατολικής Αθήνας (πρώην Θ.Χ.Π. Αθήνας και Μελισσίων) επισκέφτηκε την Δευτέρα του Πάσχα (3/5) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «σκοπός της επίσκεψής τους είναι να μεταφέρουν τις ευχές τους για την Ανάσταση στους ωφελούμενους και κυρίως στον κ. Μιχάλη Γιοβανίδη, τον πρώτο ηλικιωμένο που εμβολιάστηκε στις 27.12.2020 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο κ. Γιοβανίδης διαμένει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια και είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, για να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία, αλλά και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Καταχειροκροτούμενοι από το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δύο πολίτες που είχαν εμβολιαστεί πρώτοι, ήταν η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος κ. Γιοβανίδης.

Ο 88χρονος χαίρει άκρας υγείας και έκανε Πάσχα μαζί με τους υπόλοιπους ωφελούμενους στη δομή που φιλοξενείται.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως