Κίνα: Φωτιά αντί για νερό βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών ενός χωριού (βίντεο)

Κίνα: Φωτιά αντί για νερό βγαίνει από τις βρύσες των σπιτιών ενός χωριού (βίντεο)

Οι οικογένειες διαμαρτύρονται για το περίεργο πόσιμο νερό που τρέχει από τις βρύσες τους εδώ και 4 χρόνια

Στην επαρχία Liaoning της Κίνας, οι βρύσες των σπιτιών βγάζουν «φωτιά» αντί για νερό. Οι αρμόδιες αρχές ύδρευσης υποστηρίζουν πως κατά την ανακαίνιση του σταθμού παροχής νερού ( αλλά και μετά), έπρεπε να προβούν σε νέες γεωτρήσεις προκειμένου να προμηθεύσουν πόσιμο νερό στους κατοίκους.
 
Αποτέλεσμα αυτών των γεωτρήσεων και της διαδικασίας της άντλησης ήταν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια μικρές(?) ποσότητες φυσικού αερίου. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, καθώς η βρύση είναι ανοιχτή και τρέχει το νερό αν ο κάτοικος πλησιάσει αναπτήρα τότε αυτό που βγαίνει από την βρύση είναι φωτιά.
 
Το φαινόμενο δεν παρατηρήθηκε πρόσφατα και οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για την ποιότητα νερού που πίνουν εδώ και χρόνια. Ωστόσο μετά την έκταση που πήρε το γεγονός από τα ΜΜΕ αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν έρευνες. Παράλληλα αποφασίστηκε να σταματήσει η υδροδότηση των κατοίκων από το συγκεκριμένο σημείο γεώτρησης και προσωρινά να μεταφέρεται νερό στην επαρχία Liaoning από γειτονικές περιοχές.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως