Κίνα: To τουριστικό πάρκο όπου οι επισκέπτες μεταμορφώνονται σε φανταστικούς ήρωες πολεμικών τεχνών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους λάτρεις των επικών κινέζικων ταινιών όπου θρυλικοί ήρωες συνδυάζουν πολεμικές τέχνες με υπερφυσικές ιδιότητες, βλέπε π.χ. “Τίγρης και Δράκος”, στο Linhzou της επαρχίας Henan στην Κίνα έχει δημιουργηθεί ένα τουριστικό πάρκο όπου οι επισκέπτες μπορούν να μεταμορφωθούν σε πρωταγωνιστές Wuxia.

Το Wuxia, που κυριολεκτικά σημαίνει “ήρωες πολεμικών τεχνών”, είναι μια μορφή φανταστικής λογοτεχνίας με τις περιπέτειες των πολεμικών καλλιτεχνών στην αρχαία Κίνα. Η δημοτικότητά του Wuxia την έχει οδηγήσει να εξαπλωθεί σε ποικίλες μορφές τέχνης, όπως κινεζική όπερα, mnnuà, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και βιντεοπαιχνίδια. Αποτελεί μέρος του λαϊκού πολιτισμού σε πολλές κινεζικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Το κέντρο προσφέρει μια πλήρη εμπειρία σε στιλ Wuxia, όπως θα περίμενε κανείς από κλασικά είδη όπως το Crouching Tiger, το Hidden Dragon. Φορώντας παραδοσιακές στολές και κρατώντας σπαθιά, οι επισκέπτες πετούν στην κυριολεξία πάνω από δέντρα,λόφους και έναν μεγάλο ποταμό βιώνοντας από κοντά τη μαγεία των πολεμικών τεχνών και του σινεμά.