ΚΙΝΑΛ: Έφυγε από τη ζωή η Λαρισαία φιλόλογος και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Φανή Αγορίτσα

Έφυγε από τη ζωή στα 55 της μόλις χρόνια η Λαρισαία φιλόλογος και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Φανή Αγορίτσα.

Η εκλιπούσα ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία του ΚΙΝΑΛ, με το οποίο μάλιστα είχε κατέλθει και ως υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2019. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στα στελέχη του τοπικού ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Ο πατέρας της Θεόφιλος Αγορίτσας κατάγεται από την Αγιά και η μητέρα της Αναστασία Μαουσίδου – Αγορίτσα από τα Φάρσαλα.

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στην Κλασσική Φιλολογία. Συνέχισε τις σπουδές της με μεταπτυχιακό στον τομέα Γλωσσολογίας. Η οικογένειά της ανήκε πάντοτε στη δημοκρατική παράταξη.

Ακολούθησε και η ίδια την οικογενειακή παράδοση. Παρεμβαίνει στη δημόσια ζωή αρθρογραφώντας, υπηρετώντας τον πάγιο στόχο της ισχυρής, δημοκρατικής Ελλάδας, της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης με σκοπό η χώρα να έχει τη θέση που της αξίζει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τρία βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Τα συλλυπητήρια μηνύματα από το ΚΙΝΑΛ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανάρτησή του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Φανής Αγορίτσα:

«Έφυγε γρήγορα και σιωπηλά η καλή μας φίλη Φανή Αγορίτσα. Σημείο αναφοράς μας στη Λάρισα. Την αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη και με την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται πάντα στη μνήμη μας. Αυτή ως φιλόλογος ήξερε τι είναι η μνήμη : «κύριο όνομα των θλίψεων, ενικού αριθμού, μόνον ενικού αριθμού και άκλιτη». Συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Το Κίνημα Αλλαγής Λάρισας πενθεί για τον θάνατο της Φανής Αγορίτσα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σύντροφός μας Φανή Αγορίτσα, δεν είναι πια κοντά μας. Τα λόγια είναι περιττά. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Τη δυναμική της παρουσία, τις ουσιαστικές της παρεμβάσεις, τους κοινούς μας αγώνες. Η Αγάπη μας και η συντροφικότητα θα σε συνοδεύει στο δρόμο προς τον ουρανό, Φανούλα μας. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ».

Με πληροφορίες από larissanet.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως