Κινδυνεύει το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος

Θεσσαλονίκη: Ο συνδυασμός των δυσμενών καιρικών φαινομένων με ισχυρούς ανέμους να πνέουν από το πρωί σε όλο τον Θερμαΐκό κόλπο και η μεγάλη θαλασσοταραχή αποτελούν μια σοβαρή απειλή, για το ιστορικό αντιτορπιλικό Βέλος. Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τον Θερμαϊκό προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια του ιστορικού αντιτορπιλικού που βρίσκεται αγκυροβολημένο στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Το πλήρωμα του πλοίου έχει σημαντικά προβλήματα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, με το ακραίο ενδεχόμενο ακόμη και να κινδυνεύει από βύθιση.

Οι αρχές ανταποκρίθηκαν, αποστέλλοντας ένα ρυμουλκό σκάφος στην περιοχή όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το “Βέλος”, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η προσπάθεια του ρυμουλκού είναι να κρατήσει το αντιτορπιλικό ακίνητο για να το προστατέψει από τη σφοδρή θαλασσοταραχή.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο κ. Βασίλης Αθανασιάδης υπάρχει ζημιά στο πλοίο αποτέλεσμα της πρόσκρουσης στο σημείο της παραλίας που είναι αγκυροβολημένο.

Η επίμονη και έντονη κακοκαιρία συνιστά προσοχή και επιβάλλει άμεσα μέτρα για την ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματός του. Οι αρχές που έχουν θορυβηθεί από την  εξέλιξη της κακοκαιρίας, προσπαθούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια του ιστορικού πλοίου.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως