Κίνδυνος απώλειας επαφών λόγω του Google Contacts

Η σύνδεση ενός Google λογαριασμού στο κινητό σου είναι μια διαδικασία που ακολουθείς όταν ρυθμίζεις ένα νέο Android smartphone. Και είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις προκειμένου να ξεκινήσουν να επανέρχονται στο smartphone σου οι πληροφορίες σου, οι προτιμήσεις σου αλλά ακόμη και ορισμένα δεδομένων εφαρμογών. Η Google συγχρονίζει τις επαφές που είναι αποθηκευμένες στο λογαριασμό σου σαν μέρος αυτής της διαδικασία μέσω του Google Contacts app.

Ωστόσο όμως υπάρχει μια αλλαγή στη συμπεριφορά των ρυθμίσεων συγχρονισμού, που κάνει ορισμένες επαφές να αφαιρούνται αν απενεργοποιήσεις αργότερα τον συγχρονισμό. Ειδικότερα, μέχρι σήμερα, όταν οι χρήστες απενεργοποιούσαν το συγχρονισμό των επαφών, οι λογαριασμοί Google θα σταματούσαν την ενημέρωση της εν λόγω λίστας μέσω του cloud μεταξύ των συνδεδεμένων συσκευών σου.

Google 2020: Τσιόδρας, τηλεκπαίδευση και... dalgona coffee στην κορυφή των αναζητήσεων
Ωστόσο, μετά το May 2023 Google Play System Update, η συμπεριφορά αλλάζει, και οι επαφές που έχουν προηγουμένως συγχρονιστεί, θα αφαιρεθούν από τη συσκευή όταν ο συγχρονισμός είναι απενεργοποιημένος.

Εν ολίγοις, η απενεργοποίηση του συγχρονισμού πλέον θα αφαιρέσει τις επαφές που είχαν συγχρονιστεί στο Android smartphone σου. Η αλλαγή στη συμπεριφορά αυτή φαντάζει σαν να έγινε για να καταστήσει εφικτό να διατηρηθούν δυο ξεχωριστές λίστες επαφών σε διαφορετικά τηλέφωνα που μοιράζονται τον ίδιο λογαριασμό.

Ωστόσο, θα είναι πρόβλημα για εκείνους που θα δουν τις επαφές να εξαφανίζονται αν απενεργοποιήσουν τον συγχρονισμό κατά λάθος. Σε αυτή τη περίπτωση, απλά θα πρέπει να ενεργοποιήσεις πάλι τον συγχρονισμό. Μην πανικοβληθείς, καθώς οι επαφές είναι ακόμη ασφαλείς στο cloud.


Life | Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 | Πηγή: androidpolice.com | Φωτογραφία από το depositphotos.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως