Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης 2023- 2024

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης [ΚΛΘ] ολοκλήρωσε με επιτυχία, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, την πρώτη της περίοδο καλοκαιρινών προβολών. Πραγματοποιήθηκαν δύο προβολές στον πολυχώρο café Λευκή Σελίδα [Νέοι Επιβάτες] και πέντε προβολές στον ανοιχτό χώρο Το Σπίτι Του Φύλακα Της Αλυκής [Αγγελοχώρι] σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου.

Μεγαλύτερο όμως επίτευγμα αυτού του καλοκαιριού παραμένει η συν-διοργάνωση του 36ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας [ΟΚΛΕ], από κοινού με την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, με θέμα Το Μακεδονικό τοπίο στον Ελληνικό Κινηματογράφο [16-18/06/2023].

Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού πραγματοποιήσαμε τέσσερις προσυνεδριακές προβολές στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα [Λιμάνι Θεσσαλονίκης] με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 36ο Συνέδριο της ΟΚΛΕ έκλεισε πανηγυρικά τις εργασίες του στην Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με την επετειακή ζωντανή παράσταση ΛΟΥΛΟΥ – ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ [1993-2023] με μουσική και ερμηνεία επί τόπου από τον Σάκη Παπαδημητρίου και την Γεωργία Συλλαίου.

Παράσταση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και με την οποία γιορτάσαμε, πέραν όλων, τα 15 ΧΡΟΝΙΑ της Κινηματογραφικής Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία της λέσχης μας με το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. άρχισε πρωτύτερα, την Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, με τη Βραδιά μνήμης αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη [με αφορμή τα 60 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του], κατά την οποία προβλήθηκαν τα ντοκιμαντέρ Μαραθώνιος μιας ημιτελούς Άνοιξης: Γρηγόρης Λαμπράκης [2014] του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου και 100 ώρες του Μάη [1964] των Δήμου Θέου & Φώτου Λαμπρινού. Μετά τη λήξη της τιμητικής προβολής πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του κοινού με συνομιλητές τους σκηνοθέτες Στέλιο Χαραλαμπόπουλο και Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και συντονιστή τον σκηνοθέτη και πρόεδρο του Τμήματος Κινηματογράφου, καθηγητή Απόστολο Καρακάση.

Αυτές οι δυο κινηματογραφικές συν-εκδηλώσεις με το Τμήμα Κινηματογράφου, μας έδωσαν την ώθηση να ζητήσουμε από τα μέλη της συνέλευσης του Τμήματος Κινηματογράφου να μας παραχωρήσουν την αίθουσα χωρητικότητας 95 θέσεων που διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους [Ικονίου 1, 2ος όροφος, Σταυρούπολη]. Η απάντηση της συνέλευσης ήταν θετική κι έτσι συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία μας με το Τμήμα Κινηματογράφου και τον πρόεδρου αυτού, καθηγητή Απόστολο Καρακάση.

Η πρεμιέρα της 16ης χειμερινής μας περιόδου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, 9μμ, με ταινία-έκπληξη και καλεσμένους που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Η είσοδος είναι ελεύθερη και πρόθεσή μας είναι να προβάλλουμε εκεί ταινίες μία ή δύο Δευτέρες κάθε μήνα, μέχρι τον Μάιο του 2024.


 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως