Π.Αντώνιος με την πρεσβυτέρα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ύποπτος για τρία κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για τα οικονομικά πεπραγμένα στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Ιωάννη Σέβ,η καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τρία αδικήματα που είναι:

– Απιστία σε βάρος της Οργάνωσης,

– Υπεξαίρεση,

– Ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πράξη απιστία φέρεται να συνδέεται με δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά από το ζεύγος ακίνητου στην Πωγωνιανή, τις επισκευές που έγιναν σε αυτό και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Η υπεξαίρεση φέρεται να αγγίζει τα 467.000 ευρώ και να έχει σχέση με τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και τα χρήματα, τα κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση έδωσε την παραγγελία για τη λήψη εξηγήσεων στην Οικονομική Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι δύο που καλούνται ως ύποπτοι, αφού λάβουν γνώση της δικογραφίας, θα αναπτύξουν τις υπερασπιστικές τους θέσεις μέσω υπομνήματος και αμέσως μετά το σύνολο του αποδεικτικού υλικού θα διαβιβαστεί εκ νέου στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος είναι εκείνος που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων και αναλόγως αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης και για ποια αδικήματα.

Στο άλλο σκέλος των κατηγοριών, αυτών για τη σεξουαλική παρενόχληση, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έχει ολοκληρώσει τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, σχετικά με την καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση πρώην τροφίμου σε δομή της «Κιβωτού» καθώς και ενός 15χρονου παιδιού που φιλοξενείται ακόμα σε δομή της επαρχίας.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν οι μάρτυρες υπεράσπισης, αυτοί που έχει υποδείξει ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, ενώ μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης και αυτών των μαρτύρων, η ανακρίτρια θα στείλει κλήση προς απολογία του κατηγορουμένου.


Ελλάδα 5 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως