9.3 C
Thessaloniki
10.9 C
Athens

KKE: Το κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης των συναθροίσεων ισοδυναμεί με επιβολή της τάξης δια πυρός και σιδήρου

Οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

«Το κυβερνητικό σχέδιο “διαχείρισης των συναθροίσεων”, έρχεται να επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική “δια πυρός και σιδήρου”. Το ίδιο άλλωστε κάνει και με την ίδρυση “πανεπιστημιακής αστυνομίας”. Είναι ενδεικτικό πως το κυβερνητικό σχέδιο, όπως και το προεδρικό διάταγμα που προηγήθηκε, υπερβαίνουν ακόμη και διατάξεις αυτού του αντιδραστικού νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, λύνοντας ακόμα περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για τον περιορισμό, την απαγόρευση και τη διάλυση των συγκεντρώσεων» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
 
«Με το σχέδιο της κυβέρνησης αποτυπώνονται οι ασφυκτικοί περιορισμοί που επιχειρεί να θέσει σε αυτές. Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:
 
— Η καταχώρηση των στοιχείων του “οργανωτή” μιας συνάθροισης σε πλατφόρμα μέσω του taxis, απλά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να τυλίγει σε μία “κόλλα χαρτί” και να εξοντώνει δικαστικά και οικονομικά “οργανωτές” συναθροίσεων, φορτώνοντάς τους ενέργειες άσχετες με τις διαδηλώσεις, ακόμη και προβοκάτσιες.
 
— Η πρόβλεψη ότι θα ελέγχεται αυστηρά το τι προβάλλεται στα ΜΜΕ και ότι οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι θα κάνουν την δουλειά τους σε χώρο που θα υποδεικνύει και θα ελέγχει η ΕΛΑΣ, με στόχο την “ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων”, οδηγεί στην επιβολή καθεστώτος προληπτικής λογοκρισίας, στον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στην πληροφόρηση και την ενημέρωση.
 
— Η πρόβλεψη εκφοβιστικών ελέγχων προσώπων και ΙΧ, ακόμη και μακριά από το χώρο πραγματοποίησης συγκεντρώσεων, σημαίνει προληπτική καταστολή των συγκεντρώσεων.
 
— Η εισαγωγή νέων αόριστων εννοιών και όρων θα αξιοποιούνται κατά το δοκούν από την αστυνομία, για να διαλύει και να απαγορεύει συγκεντρώσεις» επισημαίνει η ανακοίνωση.
 
Όπως προσθέτει στη συνέχεια, «αυτό που μένει απαράλλαχτο, τόσο στον αντιδραστικό νόμο, όσο και στο κυβερνητικό σχέδιο που παρουσιάστηκε, είναι το άθλιο και επικίνδυνο ιδεολογικό αποτύπωμά του, που ουσιαστικά εμφανίζει τις διαδηλώσεις ως θερμοκήπια εγκληματικών ενεργειών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να συκοφαντήσει και να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή σε διαδηλώσεις, αλλά και να δικαιολογήσει την καταστολή, για την οποία διαχρονικά αξιοποιούνται προβοκατόρικες ομάδες και μηχανισμοί, με τους οποίους το κράτος και οι υπηρεσίες του πολλές φορές βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση».
 
«Η κυβέρνηση ας επιστρατεύσει όσα μέσα θέλει, όσο προσωπικό θέλει, όσες ομάδες θέλει. Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει με τις δίκαιες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με τις εργατικές-λαϊκές διεκδικήσεις, που θα φουντώνουν μαζί με τα προβλήματα που γεννάει η κυβερνητική πολιτική. Η καταστολή δεν θα περάσει! Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
 

Επιπροσθέτως η ανακοίνωση της ΚΝΕ αναφέρει:

 
Οι φοιτητές, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια, με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, ιδιαίτερα σ? αυτές τις συνθήκες, ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για «εξ αποστάσεως εξεταστική και διά ζώσης καταστολή» δεν πρόκειται να περάσει! Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους για επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, για απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.
 
Αν πιστεύει η κυβέρνηση πως θα ξεμπερδέψει με τους φοιτητές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, είναι βαθιά γελασμένη! Δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη! Θα συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα για Πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, που θα προωθούν τη μάθηση και την έρευνα προς όφελος του λαού και όχι την επιχειρηματική δράση και τις επενδύσεις των λίγων, για Πανεπιστήμια ακαδημαϊκής ελευθερίας και έρευνας και όχι καταστολής και αυταρχισμού!

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
broken clouds
9.3 ° C
10 °
8.3 °
71 %
2.1kmh
75 %
Κυ
8 °
Δε
13 °
Τρ
12 °
Τε
12 °
Πε
11 °