Κώστας Μπαξεβάνης

Κλείνει το Documento ο Βαξεβάνης αποδίδει ευθύνες στην ΕΣΗΕΑ

Με κλείσιμο του «Documento», απείλησε ο εκδότης της Κώστας Βαξεβάνης. Η αφορμή για την απόφαση του εκδότη ήταν η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) στα διοικητικά της εφημερίδας σύμφωνα με τον κ Βαξεβάνη, προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση μιας δημοσιογράφου από το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Ο κ Βαξεβάνης απέλυσε μια δημοσιογράφο, την Αφροδίτη Ερμίδη, συντάκτρια του πολιτιστικού ενθέτου, με σκοπό όπως είπε να την αντικαταστήσει με άλλο δημοσιογράφο ικανότερο κατά την άποψη του. Η ΕΣΗΕΑ παρενέβη καταδικάζοντας την απόλυση και εκείνος είπε ότι αφού το σωματείο δεν τον αφήνει να διοικήσει την εφημερίδα του, τότε την κλείνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetRadio.gr, o κ. Βαξεβάνης ενημέρωσε την Τετάρτη τους εργαζόμενους της εφημερίδας για το επικείμενο κλείσιμο. Ο ίδιος επικαλέστηκε υπόγειο πόλεμο από την ΕΣΗΕΑ και προσωπικά από την πρόεδρό της Μαρία Αντωνιάδου.

«Κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο», δηλώνει ο κ. Βαξεβάνης, καταγγέλλοντας ότι χωρίς καν να τον ρωτήσουν από την ΕΣΗΕΑ τον κατηγόρησαν για μη αποδεκτή απόλυση.

«Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ», συμπλήρωσε, αποδίδοντάς στην ΕΣΗΕΑ την ευθύνη για το «τέλος».

Όπως τονίζει απευθυνόμενος στην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ότι «η διοίκηση της Εφημερίδας, όπως είναι αυτονόητο, ανήκει σε μένα και από τη στιγμή που διαταράσσεται το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την χρήση και εκμετάλλευση μια ψευδούς εικόνας που θέτει σε κίνδυνο την εργασία και το μέλλον άνω των 50 εργαζομένων».

Αυτή είναι η επιστολή που έστειλε ο εκδότης του Documento προς την ΕΣΗΕΑ


Ελλάδα Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως