Κλείνει το Seven Film Gallery της Αλεξάνδρου Σβώλου

Κλείνει το Seven Film Gallery της Αλεξάνδρου Σβώλου

Με μια ανάρτηση στη σελίδα του καταστήματος στο facebook ο Χρήστος Μπεχτσής και η Σουζάνα Γκαϊτατζή ανακοίνωσαν το κλείσιμο ενός αγαπημένου βίντεο κλαμπ της Θεσσαλονίκης,του Seven Film Gallery που βρίσκεται στην Αλεξάνδρου Σβώλου, τονίζοντας πως είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μια νέας. Παράλληλα καυτηριάζει η νοοτροπία του τζάμπα, τα πειρατικά site και τις τεχνικές του τζαμπαντάν να βλέπεις κανείς ταινίες…
 
Η ανακοίνωση
 
Το τέλος μιας εποχής
Η αρχή μιας νέας
 
Ήρθε η ώρα, ένα μικρό αλλά σπουδαίο μαγαζί, που έδωσε πολιτισμό, χαρακτήρα και φως στη γειτονιά της Σβώλου, και στην πόλη, που διασκέδαζε και ψυχαγωγούσε και κυρίως συντρόφευε πολλές, πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπους, να παύσει τη λειτουργία του.
Οι συνεχείς ζημίες των 3 και πλέον τελευταίων ετών δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπισθούν.
Είναι γεγονός, ότι αυτή η επιχειρηματική ιδέα- που με πολύ, πάρα πολύ, μεράκι υποστηρίχτηκε για πολλά χρόνια- δεν ευόδωσε. Άφησε όμως πίσω της μια πολύ σημαντική κληρονομιά. Η αποστολή της, να δώσει πολιτισμό μέσα από το σινεμά, να φωτίσει ψυχές, να ερεθίσει μυαλά, να αφυπνίσει συνειδήσεις , να φέρει κοντά ανθρώπους και ιδέες, πέτυχε στο ακέραιο.
Χιλιάδες πελατών, απ? όλη την πόλη, οι φοιτητές, οι γείτονες είδαν ταινίες που τους συντρόφεψαν, που τους διασκέδασαν, και είμαι σίγουρος- τις περισσότερες φορές- τους έκαναν καλύτερους ανθρώπους. Αυτή η σκέψη για μας είναι τόσο σημαντική, όσο χρειάζεται για να μας δώσει κουράγιο και να συνεχίσουμε. Με άλλο τρόπο όμως.
Το Seven Film Gallery, όπως κι πολλά άλλα Seven Spot θα αποτελέσουν σύντομα παρελθόν και σίγουρα ευχάριστες αναμνήσεις για πολύ κόσμο διαφόρων ηλικιών.
Λυπάμαι βαθιά, δεν δύναμαι όμως να αντιμετωπίσω το θεριό και τη νοοτροπία του τζάμπα. Οι επιχειρήσεις πληρώνουν εργαζόμενους, δικαιώματα για τις ταινίες, ενοίκια, πάγια, ΙΚΑ, ΦΠΑ, εφορία. Τα πειρατικά site και οι τεχνικές του τζαμπαντάν δεν έχουν τίποτα από αυτά. Έχουν, λοιπόν, ένα ασύμμετρο, μη αντιμετωπίσιμο πλεονέκτημα, που η πολιτεία σκοπίμως συντηρεί.
Και εδώ θέλω να πω τον πόνο μου. Όλοι εσείς, που κρυφοχαιρόσασταν, που βρήκατε έξυπνο τρόπο να βλέπετε τζάμπα ταινίες, σας παρακαλώ δικαίωμα σας, δε σας κρίνω, αλλά μην χύνεται κροκοδείλια δάκρυα γιατί κλείνουν τα μαγαζιά. Είναι τουλάχιστον προσβλητικό και θίγει προσωπικά εμένα και όλους τους ανθρώπους, που υπηρέτησαν το όραμα μου, την ιδέα μου και την έκαναν δική τους.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Αντώνη, τη Θεοδοσία, τη Ματίνα, το Θοδωρή, τη Μαρία, την Γκέλυ και πολλά άλλα παιδιά που πέρασαν κι άφησαν το δικό τους εαυτό στο Gallery, τους πελάτες που μας τίμησαν και μας έδωσαν κουράγιο και πνοή για να πετύχουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Τέλλο μου, κάναμε με αγάπη και πάθος αυτό που μας άρεσε. Οι καιροί άλλαξαν. Οι ωραίες στιγμές, όμως, είναι πάντα δικές μας.Το Gallery δεν υπάρχει πια (παρά μόνο στις ψυχές μας). Συγκεντρώνουμε λοιπόν τις ελπίδες και την ενέργεια μας στην μετενσάρκωση αυτού, την πρώτη ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα streaming με ταινίες σαν του Gallery κι όχι μόνο, το Cinobo. Kαινούργιο, φρέσκο, με άποψη. Μας χρειάζεται όλους. Ραντεβού εκεί λοιπόν
 
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Χρήστος Μπεχτσής, Σουζάνα Γκαϊτατζή