{ Τελευταία νέα }

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος υπευθύνων και γιατρών


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος υπευθύνων και γιατρώνΗ κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του κορωνοϊού ασκήθηκε σε βάρος υπευθύνων και γιατρών της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την μη τήρηση μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Η κλινική μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών μετά τον θάνατο συνολικά 13 ασθενών  και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων. Πριν από ένα μήνα, πέντε στελέχη και γιατροί της κλινικής είχαν κληθεί στον Εισαγγελέα και είχαν καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

Πριν ένα μήνα ο εισαγγελέας, αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεσή του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.Η περαιτέρω έρευνα ανατέθηκε  σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Οι κατηγορούμενοι για την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει και με ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι», το νοσοκομείο τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα».
Σε ανακοίνωσή τους οι νομικοί παραστάτες της κλινικής «Ταξιάρχαι» Απόστολος Λύτρας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχαν υποστηρίξει ότι «η κλινική εφαρμόζει με ευλάβεια όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όταν διαπιστώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα, επικοινωνήσαμε άμεσα με τους αρμόδιους φορείς ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς, και ακολούθως εφαρμόσαμε όλα όσα προβλέπονται στα σχετικά πρωτόκολλα».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ