Κώδικας Κινδύνου | Κριτική της ταινίας

Κριτική της ταινίας Κώδικας Κινδύνου (“Blink Twice”) Θρίλερ, αμερικάνικης παραγωγής του 2024, σε σκηνοθεσία Ζόι Κράβιτς, με τους Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ναόμι Άκι, Αντριάνα Αρχόνα, Άλια Σόουκατ, Κρίστιαν Σλέιτερ κα.

Θρίλερ μυστηρίου, με αρκετές χιουμοριστικές πινελιές, από την γνωστή ηθοποιό Ζόι Κράβιτς, στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Η ταινία της, ξεκινά ενθαρρυντικά, απλώνεται υπερβολικά και διασκεδαστικά, κλιμακώνεται με ένα ανησυχητικό μυστήριο και τελειώνει βιαστικά και μάλλον απογοητευτικά.

Όταν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Σλέιτερ Κινγκ συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα σε ένα γκαλά και έρχονται κοντά, την προσκαλεί να τον συνοδεύσει για τις διακοπές των ονείρων της, παρέα με τους φίλους του, στο ιδιωτικό του νησί και στις υπερπολυτελείς εγκαταστάσεις. Τα νυχτερινά ξεφαντώματα σβήνουν σε ηλιόλουστες μέρες και όλοι περνάνε τέλεια. Κανείς δεν θέλει αυτό το ταξίδι να τελειώσει, αλλά καθώς συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα, η Φρίντα αρχίζει να αμφιβάλει για την πραγματικότητα της. Κάτι πηγαίνει πολύ στραβά σε αυτό το μέρος. Πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια αν θέλει να βγει ζωντανή από αυτό το ατελείωτο πάρτι.

Η ταινία της Κράβιτς, που έχει την πλάκα της, αλλά για πάνω από μία ώρα επαναλαμβάνει τις απολαύσεις των προσώπων που συνθέτουν την παρέα του δισεκατομμυριούχου, ένα ατέλειωτο πάρτι, που αφού έχει ξεχειλώσει, σιγά σιγά φέρνει στην επιφάνεια την ανησυχία της ηρωίδας, που παρατηρεί αλλόκοτες καταστάσεις, τις οποίες δεν μπορεί να εξηγήσει.

Το αλληγορικό κομμάτι της ταινίας, για τη μειονεκτική θέση της γυναίκας στο σύγχρονο κόσμο είναι αν μη τι άλλο επιδερμικό, ενώ το φινάλε της σφαγής είναι ιδιαιτέρως αδύναμο και προχειροφτιαγμένο.

Καλή η ανερχόμενη Ναόμι Άκι, είναι η μόνη που διασώζεται από το καστ, που απλώς περιφέρεται από πλούσια δείπνα, σε πάρτι και απολαύσεις και τούμπαλιν.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Όταν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Σλέιτερ Κινγκ συναντά τη σερβιτόρα Φρίντα σε ένα γκαλά, σπίθες πετάγονται μεταξύ τους. Την προσκαλεί να τον συνοδεύσει για τις διακοπές των ονείρων της παρέας με τους φίλους του στο ιδιωτικό του νησί. Μόνο που κάτι φαίνεται να πηγαίνει πολύ στραβά εκεί.


ΑΠΕ ΜΠΕ | Κριτική ταινίας:  Χάρης Αναγνωστάκης

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε