Site icon Cityportal.gr

Κοφίνι: μία «έκρηξη» προσιτής γαστρονομικής πολυτέλειας και καινοτομίας!

Κοφίνι

Το «Κοφίνι» είναι το αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας πεπειραμένων σεφ, με μακρά πορεία σε γαστρονομικά ταξίδια, βραβεύσεις και δημιουργίες καινοτόμες και αξιοζήλευτες… Σε έναν μίνιμαλ χώρο, με πιάτα ιδιαιτέρως προσεγμένα στο στήσιμό τους, αλλά και γεύσεις εκρηκτικές, το «Κοφίνι» έχει καταφέρει να αποτελεί μία εκ των κορυφαίων επιλογών στην κατηγορία της εστίασης στη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα, στον Εύοσμο.

Μενού όπως… αριστούργημα!

Η φιλοσοφία του μενού στο «Κοφίνι» βασίζεται σε συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.  Από τα πρώτα πιάτα σου προτείνουμε κουκιά με χόρτα εποχής, μανιτάρια σχάρας με απάκι χοιρινό, μυρωδικά, κρέμα τυριού και βαλσάμικο, μαστέλο σχάρας με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας, λάδι βασιλικού και φιστίκι Αιγίνης και τα παστουρμαδοπιτάκια με ντομάτα, καπνιστό τυρί και γιαούρτι.

Καθώς προχωράς στο κυρίως, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το μοσχαρίσιο συκώτι Σαβόρε με πουρέ από κουκιά, παλαιωμένο βαλσάμικο, δεντρολίβανο και σταφίδες, το μαγικό χοιρινό κότσι αργοψημένο 6 ώρες σε μαύρη μπύρα με πουρέ από πατάτες φούρνου, σάλτσα ψητού και μουστάρδα, τη χειροποίητη σεφταλιά με αρωματικό πλιγούρι, γιαούρτι και σάλτσα χαρίσα, αλλά και τη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 900 γρ. με πικάντικη σαλάτα ρόκας, τοματίνια και τσιμιτσούρι.

Ακόμη και οι σαλάτες στο «Κοφίνι» αποτελούν μικρά έργα γαστρονομικής τέχνης. Οι αγαπημένες μας είναι η ομώνυμη σαλάτα με ρόκα, iceberg, κοτόπουλο, παρμεζάνα, κρουτόν, καλαμπόκι και πικάντικη μαγιονέζα και η Ρόκα-Σπανάκι με αχλάδι, prosciutto, γραβιέρα, κριτσίνια καλαμποκιού και vinaigrette μέλι-βαλσάμικο.

Μενού και για vegan

Αν είσαι vegan, στο «Κοφίνι» θα έχεις να επιλέξεις μέσα σε ένα εύρος λαχταριστών επιλογών, όπως είναι το μπιφτέκι λαχανικών με ανάμεικτη σαλάτα και φάβα, τα μανιτάρια σχάρας με dressing εσπεριδοειδών, τα ψητά λαχανικά, η σαλάτα με πολύχρωμη κινόα, άγρια ρόκα baby, καρύδια και ρόδι, αλλά και οι κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα μυρωδικά.

Έμφαση στην πρώτη ύλη

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο «Κοφίνι» δίνεται μεγάλη έμφαση στην πρώτη ύλη, καθώς το σύνολο των προϊόντων προέρχονται από παραγωγούς της Μακεδονίας. Παράλληλα, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται σε όλα τα πιάτα, όπως και το μέλι, είναι δικής τους παραγωγής, υπό την επωνυμία «Asterios» και μπορείς μάλιστα να τα προμηθευτείς ως συσκευασίες και από τον χώρο του καταστήματος.

Το φαγητό στο «Κοφίνι» είναι μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που πραγματικά θα σου μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στον… ουρανίσκο! Αν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που εκτιμούν βαθιά το πραγματικά καλό φαγητό, σίγουρα έχεις βρει τον αγαπημένο σου χώρο στα δυτικά της πόλης…

Live event με Ελληνική μουσική κάθε Τρίτη και Παρασκευή

Για το τέλος σου αφήσαμε το καλύτερο! Τα μοναδικά live events κάθε Τρίτη και Παρασκευή, που αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς για ξεχωριστές βραδιές διασκέδασης στον Εύοσμο, τόσο για το κοινό της περιοχής όσο και της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Ο συνδυασμός της γαστρονομικής απόλαυσης, με το όμορφο περιβάλλον και την υπέροχη μελωδική φωνή της Κωνσταντίνας Πάλλα –την οποία συνοδεύει ο Δημήτρης Βλάχος- δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες για να ζήσεις βραδιές που θα σου μείνουν αξέχαστες! Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 9:00 το βράδυ.

 

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου 79, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231 601 1333
Facebook
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-3:00

Διαβάστε επίσης: Πίσω από τον καφέ της κάθε μέρας υπάρχει το Cultivos Coffee SKG

Exit mobile version