Κοινό Μεταπτυχιακό εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα  των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Πατρών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Κοινό Μεταπτυχιακό εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα των Πανεπιστημίων Λευκωσίας και Πατρών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με τη Μέθοδο της Εξ Αποστάσεως Παρακολούθησης με ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ. 
* Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται με συμβατικές, δια ζώσης μεθόδους στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη του Πανεπιστήμιου Πατρών και καλύπτει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις συνάφειας με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 
 
Το Πρόγραμμα δεν απαιτεί αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων οι οποίοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν σε έννοιες, αρχές και γενικεύσεις και να ασκηθούν σε σχετικές δεξιότητες με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Βοηθά τους απόφοιτους να καταλάβουν θέση (υποδιευθυντή, διευθυντή) σε σχολείο ή/και θέση σε υπουργείο (επιθεωρητή, παιδαγωγικού συμβούλου, ανώτερου λειτουργού εκπαίδευσης).
 
Στόχος του Προγράμματος 
Το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αποσκοπεί στην εμβάθυνση στις σύγχρονες τάσεις της ειδικής εκπαίδευσης, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, αλλά και να παράσχει την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν διάφορα εργαλεία αξιολόγησης για τον εντοπισμό παιδιών με ειδικές ανάγκες και να ασκηθούν στη χρήση τους. Ένας επιπλέον κοινός στόχος είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να γίνουν κριτικοί αναγνώστες εκπαιδευτικών ερευνών και ικανοί να σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν της δική τους ερευνητική δράση.
 
Διάρκεια Σπουδών
Η ελάχιστη διάρκεια σπουδών για το Κοινό Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση είναι 2 έτη (μαζί με την Πρακτική Άσκηση) και η μέγιστη διάρκεια 4 έτη (μαζί με την Πρακτική Άσκηση).
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική
Ελάχιστες Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες (ECTS):  120 ECTS
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Κοινό Μεταπτυχιακό εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@usdl.gr ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 300 3090 και 6970 524 400. 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως