Κοινωνική αλληλεγγύη: Παιχνίδια και βιβλία συγκεντρώνει ο ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας

Παιχνίδια και βιβλία θα συγκεντρώνει τις επόμενες μέρες ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να προσφερθούν σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, σε άπορες οικογένειες και κέντρα προσφύγων.

Η δράση φέρει την ονομασία «Επιχείρηση Replay» και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για την έννοια της επαναχρησιμοποίησης αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης επισήμανε ότι η δράση που ενισχύει την επανάχρηση διοργανώνεται εδώ και πέντε χρόνια, ενώ φέτος ξεκινάει με τον Δήμο Χαλκηδόνας και μεταφέρει ταυτόχρονα ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς. «Μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά στην αλλαγή συμπεριφοράς, από τη θεωρία στην πράξη και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος», πρόσθεσε.

Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, τα οποία θα προσφερθούν από τα ίδια τα παιδιά. «Χαρίζοντας ένα βιβλίο η ένα παιχνίδι κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν, αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτή είναι και η κεντρική φιλοσοφία της δράσης συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ΦΟΔΣΑ. Παράλληλα, ο φορέας απευθύνεται και στους γονείς, καλώντας τους να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά στο θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Τα βιβλία και τα παιχνίδια θα συλλέγονται στις 15 Δεκεμβρίου (ώρες 16.00-19.00, στο Δημαρχείο Κουφαλίων), στις 16 Δεκεμβρίου (ώρες 16.00- 19.00, στο ΚΑΠΗ Χαλκηδόνας) και στις 17 Δεκεμβρίου (ώρες 16.00-19.00, στο Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου).

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως