{ Τελευταία νέα }

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οδηγίες για να συμπληρώσετε την αίτηση


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Οδηγίες για να συμπληρώσετε την αίτηση



Δείτε τα βήματα για την υπόβολή της αίτησης του κοινωνικού μερίσματος βήμα προς βήμα

Έως το τέλος του μήνα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων  το ποσό των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, ενώ γίνεται προσπάθεια η καταβολή του να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα.
 
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης βήμα-βήμα 
 
Οι ενδιαφερόμενοι από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου 2019, θα πρέπει να μπουν στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Στη συνέχεια θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει την ηλεκτρονική του διεύθυνση  και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
Θα πρέπει μετά  να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους
Απαραιτήτως θα πρέπει να δηλώσει ένα έγκυρο IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.
 
Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε  θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.
 
Μετά, στην οθόνη θα εμφανιστεί το ερώτημα, ''Είσαι δικαιούχος'';
 
Αυτόματα, θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποίει τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που του αντιστοιχεί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.
 





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ