Κολοκυθοανθοί τηγανητοί, με τραγανό κουρκούτι και φανταστική γέμιση με τυρί που γαργαλάει ουρανίσκους! Δοκιμάστε τους, είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες
Υλικά Συνταγής
25 κολοκυθοανθοί
Για τη γέμιση
1 φλ. ξινομυζήθρα
½ φλ. τρίμματα φέτας
½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ φλ. σταφίδα κορινθιακή
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μεγάλο αυγό
Για το κουρκούτι
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1¼ φλ. μπίρα παγωμένη
λίγο αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τoυς κολοκυθοανθούς και τους στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Βγάζουμε τους στήμονες από μέσα με προσοχή, να μην τραυματίσουμε το λουλούδι και το τρυπήσουμε, γιατί θα αδειάσει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό των λουλουδιών αφήνοντας αρκετό χώρο ώστε να μπορέσουμε να στρίψουμε τις άκρες των λουλουδιών και να φυλακίσουμε τη γέμιση. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Σε μπολ βάζουμε την μπίρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει ένας λείος χυλός, όχι πολύ παχύς, αλλά ούτε και πολύ αραιός.
Βουτάμε ένα-ένα λουλούδι στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή argiro.gr