Κοντοζομάνης: Η διάθεση self test σε Αχαΐα και Αττική και από σούπερ μάρκετ

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κονοτζομάνης,  κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης αναφέρθηκε και στο θέμα της διάθεσης των self test για τους μήνες Ιούλιου, Αύγουστο και Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Περαιτέρω άρση των μέτρων – τι ισχύει με self tests

Όπως είπε, λόγω του ότι δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι (Αχαίας και Αττικής) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη διανομή, θα συνεχίσουν όσα φαρμακεία το επιθυμούν, ενώ στις δύο αυτές περιοχές θα μπορούν δίδονται self test και από τα σούπερ μάρκετ.

Μιλώντας για τα self test o κ. Κοντοζαμάνης είπε: «Η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα. Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».

Στην συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσουν θετικά, ενώ έριξε τα… βέλη του σε δύο Συλλόγους Φαρμακοποιών που εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν θα συνεχίσουν την διάθεση των self tests, με τον υφυπουργό να μιλά για «ανόητες δικαιολογίες»!

Πρόσθεσε ότι: «Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός Φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε την αναστολή της διάθεσης των self tests, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να γίνει η διάθεση μέσω των σούπερ μάρκετ».

Μάλιστα είπε πως παρόμοιο σχέδιο έχει εκπονηθεί και για την Αττική αν δεν συμφωνήσουν οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν την διάθεση των self tests.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως