Κορμός σοκολάτα-κάστανο.Ενας συνδυασμός γεύσεων που κολάζει!

Κορμός σοκολάτα-κάστανο.Ενας συνδυασμός γεύσεων που κολάζει!

Κορμός σοκολάτα-κάστανο.Ενας συνδυασμός γεύσεων που προτιμούν όλο και περισσότεροι.
 
Υλικά
 
    1 κιλό κάστανα ωμά
    1/2 κιλό κουβερτούρα μπίτερ, σπασμένη σε κομμάτια
    3/4 φλιτζ. βούτυρο αγελάδος
    1/2 φλιτζ. γάλα
    1½ φλιτζ. ζάχαρη άχνη
    6 – 7 κάστανα γλασέ
 
Διαδικασία
 
Καθαρίζουμε τα κάστανα από την εξωτερική σκληρή φλούδα τους. Τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα κάστανα. Προσθέτουμε το γάλα και την άχνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Ντύνουμε εσωτερικά μια μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, αφήνοντάς τη να εξέχει από πάνω, και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 5 ώρες. Ξεφορμάρουμε τον κορμό σε μια πιατέλα. Και τον περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα λιωμένης σοκολάτας. Στολίζουμε τον κορμό με τα γλασέ κάστανα.
 
Πηγή gastronomos.gr
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε