«Κορν» και «Κομπ»: Οι δύο γαλοπούλες που θα λάβουν «συγχώρεση» από τον Τραμπ (βίντεο)

«Κορν» και «Κομπ»: Οι δύο γαλοπούλες που θα λάβουν «συγχώρεση» από τον Τραμπ (βίντεο)

Το εθιμοτυπικό πριν την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ που κρατάει πάνω από 70 χρόνια

Κάθε χρόνο λίγο πριν τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, τηρείται το έθιμο όπου δύο γαλοπούλες επιλέγονται και παρουσιάζονται  σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό το οποίο ονομάζεται «Turkey Pardon» ( σε ελεύθερη μετάφραση οι τυχερές γαλοπούλες που δε θα καταλήξουν σε κάποιο φούρνο),  ένα εκ των δύο πτηνών επιλέγεται μετά από ψηφοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρουσιαστεί στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γαλοπούλα  που θα επιλεγεί  για την επίσημη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ, πέραν ότι θα της χαριστεί η ζωή, θα γίνει  και κατά κάποιον τρόπο η «Εθνική» γαλοπούλα της χρονιάς.
 
Στην φετινή 73η παρουσίαση του εθίμου, οι δύο υποψήφιες γαλοπούλες έφεραν τα ονόματα Κορν και Κομπ.  Τα ονόματα επέλεξαν παιδιά δημοτικού σχολείου κάποιους μήνες νωρίτερα, ωστόσο σύμφωνα με το έθιμο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ «βαφτίζει» εκ νέου τις γαλοπούλες που θα φέρουν μετά τα επίσημα ονόματά τους. 
 
Μετά τις εισαγωγικές ομιλίες υπευθύνων και αντιπροσώπων της Εθνικής Ομοσπονδίας Γαλοπούλας, οι γαλοπούλες φωτογραφήθηκαν από τους δημοσιογράφους. Να επισημανθεί  οι συγκεκριμένες γαλοπούλες μένουν κατά την διάρκεια της παρουσίασης σε ξενοδοχείο στην Ουάσινγκτον ενώ μετά την λήξη των επίσημων συναντήσεων θα επιστρέψουν στην Άιοβα για να συνεχίσουν την ζωή τους.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως