Κορωνοϊός: 3η δόση εμβολίου ως «διαβατήριο» για τους άνω των 65- Ποια νέα μέτρα εξετάζονται

Τρίτη δόση εμβολίου που θα λειτουργεί ως «διαβατήριο» σε καταστήματα εστίασης για πολίτες άνω των 65 εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο για νέα μέτρα στην Ελλάδα. Αυτό, υπό την πίεση των κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και των θανάτων που έφτασαν τους 80 μέσα σε ένα 24ωρο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Όπως μετέδωσε το OPEN και η δημοσιογράφος Σοφία Φασουλάκη, αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση θα δώσει βάρος στην ενίσχυση του ΕΣΥ που βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Αυτό θα γίνει με σύμπραξη από τον ιδιωτικό τομέα, με πρόσθεση και άλλων κλινών από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Επίσης, θα γίνει επιστράτευση γιατρών. Η επιστράτευση αν δεν γίνει τη Δευτέρα -σύμφωνα με το τελεσίγραφο που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου- θα γίνει την Τρίτη. Κι αυτό γιατί είναι μηδαμινό το ενδιαφέρον των ιδιωτών γιατρών.

Ποια νέα μέτρα εξετάζονται

  • διπλή μάσκα στα ΜΜΜ, ωστόσο, τίθεται θέμα πώς θα γίνεται ο έλεγχος στα ΜΜΜ
  • έδαφος κερδίζει η ιδέα για «διαβατήριο» στους άνω των 65 ετών, εάν έχουν κάνει τρίτη δόση εμβολίου να μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα σε καφέ, εστιατόρια και γενικά σε όλα τα καταστήματα εστίασης
  • κλιμακωτό ωράριο στο δημόσιο, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ
  • Σημειώνεται ότι δεν εξετάζεται να γίνεται rapid test σε ανεμβολίαστους έξω από σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως